BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ:10-11-12 MAYIS’TA CANLI DERS YAPILACAK MI? EK DERS ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

Okul idarecileri ve öğretmenler tarafından merak edilen sorunun cevabı Milli Eğitim Bakanlığı Personelk Genel Müdürlüğünden geldi.

EĞİTİM - 2021-05-07 00:12:38

Okul idarecileri ve öğretmenler tarafından merak edilen sorunun cevabı Milli Eğitim Bakanlığı Personelk Genel Müdürlüğünden geldi.Ramazan Bayramının öncesinde 10-11-12 Mayıs tarihlerinde tam kapanma nedeniyle tüm kamu personeline idari izin verildi.

İdari izinli olan öğretmenlerin bu tarihlerde canlı ders yapıp yapmayacağı ve ekders ödemelerinin nasıl olacağı merak ediliyordu.Bu konudaki düşüncemizi ilgili haberimizde yayımlamıştık.

Öğretmenler ve okul idarecilerinin merakla beklediği sorunun cevabı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İllere gönderilen mesajla açıklığa kavuştu.

''Değerli Arkadaşlar,

Öğretmenlerin idari izinli olacakları 10, 11 ve 12 Mayıs (yarım gün) tarihlerinde ders yapıp yapmayacakları konusunda sorular geliyor. 
“İdari izinlerde ders yapılmayacağı” ve genel idari izinlerde yönetici ve öğretmenlerin üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacakları konusu oldukça açık olduğundan, yeni bir yazı yazmak yerine, bu konuda ilçe ve okul yöneticilerinin tarafınızca bilgilendirilmesi yoluna gidilmesi uygun olacaktır.''

Günün Diğer Haberleri