SENDİKALAR ORTAK EYLEM İÇİN TOPLANIYOR

Sendikalar ortak eylem için toplanıyor.

SENDİKA - 2022-10-14 08:19:23

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ortak mücadele etmek için, Eğitim İş'in çağrısı ile eğitim iş kolundaki 12 sendika bugün saat 14:00'de Başkent Öğretmenevinde toplantı gerçekleştirecekler.

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay twitter'da yaptığı paylaşımda;

Eğitim emekçilerinin haklı mücadelesi için 14 Ekim’de, saat 14’te farklılıkları bir kenara bırakarak buluşuyoruz. Birlikte başaracağız! Haklıyız kazanacağız! dedi.

 

Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay da Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında şunları söyledi:

"Öğretmenleri bölmeyi ve haklarını daha da kırpmayı hedefleyen, öğretmene dair haksızca iyi öğretmen-kötü öğretmen ayrımı oluşturarak dolayısıyla öğretmeni öğrenciyi ve veliyi ayrıştıracak, eğitimi niteliksizleştirecek sözde meslek kanunu gündeme geldiğinden bu yana, Meclis’ten sokağa, okullardan medyaya kadar her alanda en güçlü şekilde tepkimizi gösterdik Öğretmenlerin kendilerine dayatılan tepeden inme meslek kanununa ve onun akıl almaz uygulamalarına karşı tek yürek olup gösterdiği güçlü tepkiyi anlamayan, anlamak istemeyen siyasi iktidarın ÖMK’nın bu halinde ısrar etmesi hepimize bir sorumluluk yüklemiştir."

“Direnişimizi tarihe yazdıracağız”

Eğitim-İş olarak Başkent Öğretmenevi’nde iş bırakma eylemliliğini, eğitim iş kolundaki sendikalar ile ortaklaştıracak olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Özbay, “Bu iradeyi birlikte taçlandıracağımızı, mücadeleyi birlikte büyüteceğimizi, tüm eğitim emekçilerinin içinde olmaktan onur duyacağı bir birliktelikle direnişimizi tarihe yazdıracağımızı düşünüyoruz” dedi.

Öğretmenler odasının tepkilere sessiz kalındığına dikkat çeken Özbay, “Her kanaldan yaptığımız çağrıları yanıtsız bırakan niceliksel olarak büyük iki sendikanın ise sanki bir talimat beklercesine suskun kalmasına, öğretmenler odasının sesini duymazdan gelmesine şahitlik ediyoruz. İnanıyoruz ki eğitim emekçileri bu durumu görecek ve gerçekten hakları için her yerde sözünü esirgemeyen, eylemliliği ve iradesi ile sorumlulukla hareket eden sendikaların mücadelesine destek verecektir. Üyemiz olsun ya da olmasın tüm eğitim emekçilerini bu çağrıya destek olmaya davet ediyoruz” ifadelerin kullandı.

“Eğitimcinin saygın olmadığı bir ülkenin eğitimi, eğitimi saygın olmayan bir ülkenin de kendisi itibarlı olamaz” diye konuşan Özbay, öğretmenlere saygı ve itibar istediklerini söyledi.

Günün Diğer Haberleri