Mebrum Hurma

Mebrum Hurma

- - Kategorilenmemiş - 2022-10-20 12:27:35

 

Mebrum hurma aynı zamanda Medine hurması olarak da bilinen klasik hurma çeşididir. Kahverengi- kırmızı tonlarında renge sahip olan bu hurma ince kabuklu ve oldukça besleyici bir hurma çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle en çok satın alınmakta olan bu hurma en yaygın olarak da tercih edilen hurmalar arasında yer almaktadır. 

Fazlaca tercih edilmesi nedeniyle genellikle mebrum hurmafiyat bakımından diğer hurma çeşitlerine göre çok daha uygundur. Genellikle hac veya umre ziyaretlerine giden kişiler buralardan döndükten sonra evine gelen ve kendine hoş geldin demeye gelen kişilere bu firmalardan ikram etmektedir. 

Özellikle Türk insanının damak tadına hitap etmekte olan ve genellikle Türk halkı tarafından en çok rağbet gören hurma çeşidi mebrum hurması olmaktadır. Medine hurması olarak da bilinen bu hurma çeşidi Medine’nin Al Ula bölgesinde yetişmektedir.

Mebrum Hurması Faydaları

Vücut sağlığı için oldukça faydalı olan hurmalar içerisinde genellikle Ramazan aylarında veya hac veya umre gibi ziyaretler sonrasında ikram edilen hurma türü mebrum hurması olmaktadır. Mebrum hurması faydaları içerisinde özellikle güçlü bir antioksidan kaynağı olması sayesinde vücutta bulunan zararlı ve toksin maddelerin kolayca vücuttan atılmasını sağlar aynı zamanda kanser, damar tıkanıklığı risklerini en aza indirerek yaşlanmayı da önlemektedir.

Bunun yanı sıra antiseptik özelliği sayesinde lohusalık döneminde olan kadınların sütlerinin daha besleyici olabilmesi adına içerisinde bulunan potasyum sayesinde çocuklar için ve anne için oldukça faydalıdır.

 

Günün Diğer Haberleri