LEGO EDUCATİON NEDİR?

LEGO EDUCATİON NEDİR?

- - Kategorilenmemiş - 2022-10-13 10:20:22

Lego firması, yakın dönemde yaptığı yenilikçi bir adım ile oyuncak dünyasında yeni bir dönem başlattı. Bu yeni dönemi müjdeleyen uygulamanın adı ise Lego Education’dur. Lego Education sayesinde çocuklar hareketli robotlar, maketler ve özel araçlar tasarlayabilmektedir. Sınırsız hayal gücüne sahip olmak için özel bir üründür. Üstelik sadece çocuklar için değil, aynı zamanda bireyleri de içine katan bir yapıya sahiptir. Bu sayede ailecek yapılabilecek güzel bir aktivite olarak karşımıza çıkıyor Lego Education.

Lego Education, klasik lego parçalarını dijital ile harmanlayarak çocukların yaratıcılık kazanmalarında daha da etkili bir unsur oldu. Problem çözümü, stratejik düşünme, rekabetçi bir yapı, analitik zekâ ve odaklanma gibi unsurların çocukla buluşmasını sağlıyor oluşu, Lego Education ürünlerine her geçen gün talepleri arttırmaktadır.

Bilindiği üzere çocuk yaştaki bireyler genellikle hata yapmaktan korkan bir yapı ile büyümektedir. Bu durum çocukların ileriki yaşlarına olumsuz olarak yansımaktadır. Lego Education tam da bu noktada devreye giriyor. Bu ürünler çocuklara hata yapma olanağı tanıyarak, aslında her hatanın mutlaka doğruya ulaşmada bir adım olduğunu öğretiyor.

Lego Spike Nedir?

Lego Education Spike Prime Set, yani diğer adıyla Education Spike Prime, çocuk yaştaki bireylerin STEAM öğrenmelerini sağlayan bir sistemdir. Oyunla öğrenme prensibine sahip oluşu çocukların ilgisini çekmektedir. Renkli inşa parçalarına sahiptir. Ayrıca kullanımının kolay oluşu ve sürükle bırak programlama dilini benimsemesi onun tercih edilme sebepleri arasındadır.

Lego Spike, tıpkı Lego Education gibi çocukları eleştirel düşünmeye teşvik eder. Karmaşık problemler karşısında çözümlemeler sunmalarına sağlayarak analitik zekâ gelişimine katkıda bulunur. Lego Spike setleri belli bir parça ile orantılı olarak hedeflenmiş bir ders saatine göre tasarlanır. Ara yüz olarak genellikle ‘Scratch’ kodlama platformu kullanılır. Bu platform kodlamadaki sürükle bırak teknolojisinde oldukça basit ve kullanışlıdır.

Lego Spike fiyatları bireyler tarafından sıkça merak konusudur. Öncelikle belirtmeliyiz ki bu ürünler standart Lego ürünlerine oranlar biraz daha yüksek fiyatlıdır. Ancak çocukların gelişim sürecine kattığı arttılar ve gelecekteki yaşamlarına yönelik sağladığı faydalar göz önünde bulundurulduğunda bu fiyatlar gayet makul seviyededir.

 

Günün Diğer Haberleri