Chp'li Ayaydın'dan “sınav“ Soruları

Chp'li Ayaydın'dan "sınav" Soruları

EĞİTİM - 2014-01-21 07:38:24

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, gerek SBS, gerekse de TEOG gibi Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan sınavlarda mutlaka bir skandalın ortaya çıktığının görüldüğünü belirterek, "Bu sınavlarda herhangi bir hatanın, bir skandalın ortaya çıkmaması için, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetlerin giderilmesi ve de Bakanlığa duyulan güven kaybının ortadan kaldırılması için bir çalışma söz konusu mudur?" diye sordu.
CHP'li Ayaydın, Bakan Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ortaokul 8. sınıflar için ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılmış, sınav sonuçları ise uzun bekleyiş sonunda nihayet 20 Ocak 2014 tarihinde açıklanmıştır. Bununla birlikte, alınan puanların hem karne notu olarak değerlendirileceği, hem de liselere girişte belirleyici olacağı için son derece kritik bir önem arz eden Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına ilişkin olarak bazı kaygı ve şüphelerin bulunduğu görülmektedir" dedi.
Ayaydın, şu soruları yöneltti:
"Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilerin durumu dikkate alınmış mıdır?
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrencilerin durumu dikkate alınmamış ise bu öğrenciler haksızlığa uğramamış mıdır? Haksızlığa uğramış olan söz konusu öğrencilerin mağduriyetini gidermeye yönelik yeni bir değerlendirme düşünülmekte midir?
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında herhangi bir dalda soru iptali olmuş mudur? Soru iptali olmuş ise telafi sınavına giren öğrenciler açısından bir soru iptali söz konusu olmadığına göre öğrenciler arasında bir eşitsizlik doğmamakta mıdır?
Gerek SBS, gerekse de TEOG gibi Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan sınavlarda mutlaka bir skandal ortaya çıktığı görülmektedir. Bu sınavlarda herhangi bir hatanın, bir skandalın ortaya çıkmaması için, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetlerin giderilmesi ve de Bakanlığa duyulan güven kaybının ortadan kaldırılması için bir çalışma söz konusu mudur?" (ANKA)
(HM/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri