Yargıtay Aziz Yıldırım'ın Mahkumiyetini Onadı

Yargıtay Aziz Yıldırım'ın Mahkumiyetini Onadı(1)

SPOR - 2014-01-17 21:06:04

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda şike davasında Fenerbahçe Spor Klubü Başkanı Aziz Yıldırım'a "spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla suç örgütü kurma" suçu ile şike ve teşvik pirimi suçlarından verilen toplam 6 yıl 3 aylık hapis cezasını onadı.
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu Şike Davası'nda kararını verdi. Daire, dava kapsamında 85 sanık hakkında inceleme yaptı. Daire, dosyada yer alan şike, teşvik primi, örgüt, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet ve diğer suçlar yönünden inceledi. Daire, Aziz Yıldırım'ın örgüt kurma, 1'den fazla maçta şike ve teşvik primi suçları ile rüşvet suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. Daire, Olgun Peker'in ise örgüt kurup yönetmek suçundan verilen mahkumiyetini de onadı.
Serdar Adalı, Tayfur Havutçu hakkında verilen mahkumiyet kararının incelenmesinde ise şike sabit görüldü ancak ilgili yasada değişiklik yapıldığı gerekçesiyle yeniden incelenmesi için bozuldu. (ANKA/DEVAM)
(YE/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri