Ortak Sınavda 1 Soru Daha İptal Edildi

Ortak Sınavda 1 Soru Daha İptal Edildi

EĞİTİM - 2014-01-03 10:53:44

Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf birinci dönem matematik dersi ortak sınavında "A" kitapçığındaki 16, "B" kitapçığındaki 18. sorunun iptal edildiği açıkladı. Bakanlık daha önce sınavdaki 2 soruyu daha iptal ettiğini açıklamıştı. Böylelikle 120 sorunun sorulduğu sınavda 3 soru iptal edildi. ANKARA (ANKA) - Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıf birinci dönem matematik dersi ortak sınavında "A" kitapçığındaki 16, "B" kitapçığındaki 18. sorunun iptal edildiği açıkladı. Bakanlık daha önce sınavdaki 2 soruyu daha iptal ettiğini açıklamıştı. Böylelikle 120 sorunun sorulduğu sınavda 3 soru iptal edildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, ortaokul 8. sınıflar 1. dönem ortak sınavlarının 28 Kasım 2013'te Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 29 Kasım 2013'te ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden yapıldığı hatırlatıldı.
Açıklamaya göre, matematik dersi sınavının "A" kitapçığındaki 16, "B" kitapçığındaki 18. Sorunun itirazlar üzerine matematik alanı soru hazırlama grubu ve matematik alanına yönelik akademik düzeyde oluşturulmuş bilim kurulunca inceleme ve değerlendirmeye tabi tutulduğu, inceleme ve değerlendirme sonucu itiraza konu sorunun iptaline karar verildiği kaydedildi.
Bakanlık daha önce sınavın yine matematik testinin "A" kitapçığındaki 12, "B" kitapçığındaki 7. Sorusu ile fen ve teknoloji testinin "A" ve "B" kitapçığındaki 3. soruyu iptal etmişti. Her dersten 20'şer sorunun sorulduğu sınavda, öğrenciler 120 soruya cevap verirken toplamda 3 soru iptal edildi. Matematik sınavında ise 20 sorudan 2 tanesi iptal edilmiş oldu. (ANKA)
(HM/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri