Schumacher Hayati Tehlikeyi Atlatamadı

Schumacher Hayati Tehlikeyi Atlatamadı

SPOR - 2014-01-01 20:23:49

En başarılı Formula 1 yarışçısı Michael Schumacher'in menajeri, kayak yaparken yaralanan sporcunun sağlık durumunun "istikrarlı" olduğunu ancak hayati tehlikeyi tam olarak atlatamadığını söyledi.
BBC Türkçe'ye göre, menajer Sabine Kehm, Pazar günü Fransız Alpleri'nde geçirdiği kazanın ardından Grenoble'de hastaneye kaldırılan Schumacher'in durumuna büyük özen gösterildiğini belirtti.
Kafasından yaralanan ve iki beyin ameliyatının ardından doktorlar tarafından "uyutularak" komada bekletilen ünlü sporcunun durumunda kısmen iyileşme görüldüğü kaydedildi. Fakat doktorlara göre Schumacher henüz "tehlikeyi" atlatamadı.
Schumacher'in birkaç hafta komada kalacağı tahmin ediliyor. Ancak doktorlar henüz bir öngörüde bulunmak istemiyor.
Kehm, hastane önünde yaptığı açıklamada, "Bugünkü iyi haber, durumda belirgin bir değişme olmaması" dedi.
Menajer, pist dışında kayarken düşen emekli F1 sürücüsünün aşırı süratli olmadığını söyledi. Ayrıca, önceden söylendiği gibi Schumacher'in sadece oğluyla birlikte değil, arkadaşlarıyla kaymakta olduğunu açıkladı.
3 Ocak'ta 45 yaşına girecek olan Schumacher, 2012'de, yarış pistlerinden ikinci kez emekli olmuştu.
19 yıllık kariyerinde 91 yarış kazanan F1 sürücüsü, 7 kez de şampiyon oldu.
Schumacher, Ferrari takımına katıldıktan sonra arka arkaya 5 kez şampiyonluk kazandıktan bir yıl sonra, 2006'da Formula 1 yarışlarına veda etti.
2010'da Mercedes takımıyla birlikte yeniden direksiyon başına geçmesine rağmen, 3 sezonda ancak bir yarış kazanabildi ve geçen yıl sonunda emekliye ayrıldı. (ANKA)
(HM/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri