Resmi Burslu Yurt İçi Lisans Öğrencilerine 360 Tl, Lisansüstü Öğrencilerine 720 Tl Burs Ödenecek

Resmi Burslu Yurt İçi Lisans Öğrencilerine 360 Tl, Lisansüstü Öğrencilerine 720 Tl Burs Ödenecek

EĞİTİM - 2013-12-26 12:17:13

Resmi burslu öğrencilere ödenecek yurt içi aylık burs miktarı; lisans öğrencileri için 360 TL, lisansüstü öğrencileri için 720 TL olarak belirlendi.
Yurt Dışında Lisans ve Lisansüstü Öğrenim Yapan Öğrencilere Yapılacak Ödemeler Hakkında Tebliğ, "Üniversitelerin öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nca, yurt dışına resmi burslu statüde öğrenime gönderilen öğrencilere ödenecek aylık burs, ödenek ve diğer zorunlu giderlere ilişkin usul ve esasları belirlemek" amacıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Bakanlık ve Kurumlar hesabına resmi burslu statüde yurt dışına öğrenime gönderilen öğrencilerin yurt dışına ilk gidiş, bir öğrenim seviyesini (dil, yüksek lisans/doktora) bitirip diğer bir öğrenim seviyesine geçişte geliş-gidiş ve öğrenim sonrası Türkiye'ye dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti ücretleri öğrencilerin bağlı bulundukları Bakanlık/Kurumca karşılanacak. Müşavirliğin/ataşeliğin izniyle öğrenim yeri (ülke veya şehir) değiştirilen resmi burslu öğrencilerin ulaşım aracına (uçak, otobüs, tren bileti vs) verdiği ücret, müşavirlik/ataşelik adına açılan avans/krediden, Kurum öğrencilerininki ise Kurumlarınca karşılanacak. Yurt dışındaki lisans öğrenimini tamamlayıp yüksek lisans öğrenimi için veya yüksek lisans öğrenimini tamamlayıp doktora öğrenimi için başka bir şehirdeki üniversiteye giden öğrencilerin ulaşım aracına (uçak, otobüs, tren bileti vs.) verdiği ücret, müşavirlik/ataşelik adına açılan avans/krediden ödenir. Kurum öğrencilerinin bu tür harcamaları ise ilgili Kurumca karşılanacak. Hangi nedenlerle olursa olsun öğrencilikle ilişiği kesilen veya öğrenimlerini tamamlamadan yurda kesin dönüş yapacak resmi burslu öğrencilere Türkiye'ye dönebilmeleri için istemeleri halinde müşavirlik/ataşelik onayı ile uçak bileti temin edilir ve ücreti, müşavirlik/ataşelik adına açılan avans/krediden; Kurum öğrencilerininki ise bağlı olduğu Kurumca ödenecek. Esas öğrenim için başka şehir/ülkedeki üniversitelerden kayıt konusunda bizzat görüşmek üzere davet aldığını danışman/okul yazısıyla belgelendiren öğrencilere de en fazla iki üniversiteye gidiş-dönüş için yol masrafı (uçak, otobüs, tren vs) müşavirlik/ataşelik adına açılan avans/krediden; Kurum öğrencilerininki ise bağlı olduğu Kurumca karşılanacak.

-BURS MİKTARLARI-

Resmi burslu öğrencilere ödenecek yurt içi aylık burs miktarı; lisans öğrencileri için 360 TL, lisansüstü öğrencileri için 720 TL olarak belirlendi. Öğrencilerin aylık burslarının günlük hesaplanmasında; 31 çeken aylar için aylık burs miktarı 31'e bölünerek, 30 çeken aylar için 30'a bölünerek ve şubat ayları içinse yine 30'a bölünerek hesaplandı. Yurt dışında burslu statüde lisans öğrenimi yapmaya hak kazanmış öğrencilerden, yurt dışına gönderilinceye kadar kazanmış oldukları üniversitelere (hazırlık sınıfları dahil) devam edenlere, bir öğretim yılını aşmamak kaydıyla, lisans seviyesinde yurt içi bursu ödenecek. Öğrenimlerini veya stajlarını bitirip yasal süre olan iki ay içerisinde yurda dönerek zorunlu hizmet karşılığı bir göreve atanmalarını isteyen resmi burslu öğrencilere, Bakanlığa hitaben verdikleri dilekçelerinin tarihi ile göreve atamalarının onay tarihine kadar olan süre içerisinde üç ayı (90 gün) geçmemek üzere, lisansüstü öğrencilerine ödenen yurt içi bursu ödenecek. Yurt dışına yeni gönderilen resmi burslu öğrencilerin ilk iki aylık bursu peşin olarak ödenecek.(ANKA)
(AYÇ/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri