Ataması yapılmayan öğretmenlerin feryadı

Ataması yapılmayan öğretmenlerin feryadı

EĞİTİM - 2013-12-22 01:14:31

Milli Eğitim Bakanlığı son 11 yılda 408 bin öğretmen ataması gerçekleştirmiş, 2002 yılından bu yana yıllık ortalama 36 bin 500 öğretmenin ataması yapılmıştır. 408 bin atamanın içinde rakamın şişirilmesi maksadıyla MEB den emeklilik, ölüm gibi nedenlerden dolayı ayrılan öğretmenlerin yerine zorunlu olarak atanan öğretmenler de dahil edilmiştir. Fakat Eğitim Fakültelerine yerleştirilen binlerce öğrenci mezun olduklarında Herkes öğretmen olamaz cevabını almışlardır ve almaya devam ediyorlar.
 
Gün geçmiyor ki öğretmenlerin küçümsenmediği, aşağılanmadığı, önemsenmediği bir gün olsun. Bugün çeşitli web sitelerinde yayınlanan 2014 yılında 74 Bin memur alınacak haberi başlığı altında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek in açıklamalarına yer verildi. Şimşek,   Belki 3-5 yıl içerisinde kamunun emekli olanlar dışında hiçbir şekilde eleman alma ihtiyacı olmayabilir diyerek, şöyle devam etti: Çünkü şu anda zaten kamunun personel harcamaları, bütçede yüzde 30 sınırına dayanmış durumda. Bu oran 2002 yılında yüzde 18 küsurdu.
 

EĞİTİM FAKÜLTELERİ DOLDURULURKEN KİM SORDUNUZ? 
 
Sayın Bakan, Eğitim fakültelerine binlerce öğrenci alırken kime sordunuz, ne tür bir plan yaptınız? 
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmen projeksiyonlarından bahsediyor, bu kamuoyu ile neden paylaşılmıyor? 
 
ÖSYM, YÖK, MEB, Üniversiteler neden birlikte çalışmıyor? 
 
Eğitim fakültelerini adeta ticarethaneye çeviren, kendine hayrı olmayan insanların eğitimi yönetmesi doğru mudur? 
 
Bu gençlerden ne istediniz? 
 
Değerli dostlar, 
 
300 Bin civarı bir öğretmen atama beklerken önümüzdeki Şubat ayında 10 bin öğretmen atanacak olması en hafif ifadeyle öğretmenlerin yok sayılması, küçük görülmesi, 2.sınıf vatandaş olarak düşünülmüş olmasının en açık kanıtıdır. 
 
Yorumlarınızı, düşüncelerinizi bekliyor saygılar sunuyorum... 
 
Eğitime ve eğitimciye gönül vermiş tüm kardeşlerim adına...
Günün Diğer Haberleri