Atanamayan ve Ücretli Öğretmenler TBMM'de Görüşüldü

Atanamayan ve Ücretli Öğretmenler TBMM'de Görüşüldü

EĞİTİM - 2013-12-16 16:54:31

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu TBMM bütçe görüşmelerinde MEB'in bütçesi üzerinde konuşma yaptı.

Ülkemiz, öğretmenlerin sorunlarının yanında, bir de atanamayan öğretmen adayları gerçeği ile yüz yüzedir. Sayın Bakan'ın 22 Kasımdaki atama bekleyen 300bin adayın varlığından bahsederken, Eğitim sektörünün ihtiyacının 127bin olduğunu ifade etmiştir.Ayrıca, istihdam edilen ücretli öğretmen sayısı da 39bindir.

. Eğitim fakültelerinin sayısı son 10 yılda Yüzde 54 artarak 97'ye yükseldi. Eğitim fakülteleri her yıl 40 bin mezun veriyor. Madem mezun öğretmen sayısı bu kadar fazla neden iktidara geldiğinizden itibaren eğitim fakülteleri açıp durdunuz! Plan, program yapmadınız!

. Öğretmenleri atamıyorsunuz, bari bu gençler için başka beceri alanları oluşturun ki hayatlarını idame ettirebilsinler...

. Ücretli öğretmen olarak alınan bireylerin kaçı ön lisans, kaçı lisans mezunudur?

. Formasyonları var mıdır?

. Ücretli öğretmenleri mevsimlik işçi gibi kullanmak hangi mantık anlayışına sığmaktadır?

. Acaba bazı ücretli öğretmenlerin terör örgütleriyle bağlantıları var mıdır?

. 11 yıllık iktidarınız döneminde 11 bin öğretmenin istifa ettiğini ve 133 bin öğretmenin de başka kurumlara geçtiğini biliyorsunuz. Acaba bunların nedenlerini araştırmak aklınıza geldi mi?

. Sayın Milli Eğitim Bakanı'nın Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada, öğretmen arz-talep projeksiyonları geliştirildiğinden bahsetmiştir. Eğer geliştirildiyse, neden bu kadar öğretmen açığı vardır? Seçmeli derslere neden öğretmen bulanamıyor? Şu anda bunlara cevap verebilir konumda olmanız gerekirdi.

Özellikle, Milliyetçi Hareket Partisi'nin verdiği önergeyle gündeme getirilen Peygamber Efendimizin Hayatı ve Kuran-ı Kerim veya Din Kültürü derslerini vermek için17bin öğretmene ihtiyacınız var. Bu açığı nasıl kapatmayı planlıyorsunuz. Çünkü İlahiyat Fakülteleri için formasyonu da kaldırmıştınız.

Ayrıca atanamayan öğretmenlerin de bu süreç içerisinde psikolojilerinin bozulduğu görülmektedir.

Hükümetin tutarsız politikaları, Bakanların ve Başbakanın birbirleriyle çelişen ifadeleri bu gençlerin psikolojisini bozmuştur. Hatta üzülerek belirtmek istiyorum ki bu gençler arasında intihar olaylarının 34'e ulaştığını da paylaşmak istiyorum.


Günün Diğer Haberleri