SENDİKAL ÜYELİK HAKKINI ENGELLEYENLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Eğitim İş sendikasından yapılan yazılı açıklamada

SENDİKA - 2022-09-30 09:22:24

Eğitim emekçilerinin kitleler halinde umuda yürüyüşünü, Eğitim-İş’e olan akınını engellemeye çalışanları daha önce deşifre etmiştik. Organize bir oluşumla hukuku ayaklar altına alarak yandaş sendikalardan istifa edip Eğitim-İş’e üye olmak isteyen kamu emekçilerini engelleme ve baskı kurmaya yönelik faaliyetlere katılanları da “bu suçu işlemeyin!” diyerek uyarmıştık.

Ancak buna rağmen, halihazırda bu suçu işlemeye gönüllü olan kimilerinin varlığına şahit oluyoruz.

Son olarak Bursa’da yandaş sendikadan istifa ederek, sendikamıza üye olmak için başvuran eğitim emekçilerinin üyelik işlemleri kayda alınmamak suretiyle engellenmiş, buna karşın duruma Şubemiz tarafından müdahale edilmiştir.

Bu pervasızlığı yapan kamu görevlisi hakkında Sendika Genel Merkezimiz tarafından, Türk Ceza Kanunu kapsamında 118.madde “Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi” ve 257.madde “Görevi Kötüye Kullanma” suçlarını işlediği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuş, ayrıca disiplin sürecinin işletilmesi hususunda da ilgili idareye de gerekli şikayetler yapılmıştır.

Kurum idarecilerini tekrar uyarıyoruz! Bu suçu işlemeyin! Bu hukuksuzluğu yol haline getiren organize yapılara güvenmeyin!

Hem hukuk hem tarih önünde bu hesabı sormaktan bir an tereddüt etmeyeceğimizi, üyelik işlemlerini engelleyen her kim olursa hukuken peşini bırakmayacağımızı, her bir şube ve temsilcilik yönetimimiz ile birlikte Sendika Genel Merkezi olarak takip edeceğimizi yineliyoruz.

Günün Diğer Haberleri