“KORKMAYIN EĞİTİM-İŞ VAR”

Gazipaşa Eğitim İş Temsilciliği yönetimi, 10 Eylül Cumartesi günü sendika binasında okul temsilcileriyle bir araya gelerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

SENDİKA - 2022-09-12 23:53:21

Gazipaşa Eğitim İş Temsilciliği yönetimi, 10 Eylül Cumartesi günü sendika binasında okul temsilcileriyle bir araya gelerek, Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Burada bir basın açıklaması yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Gazipaşa Temsilcisi Ayşin Köse, “Bütün meslektaşlarımıza ve eğitimin bütün yükünü birlikte sırtladığımız eğitim emekçilerine sesleniyoruz. Sizin haklarınızı, bu mesleğe başlarken kurduğunuz hayalleri, hissettiğiniz gururu hatırlayın ve o hissiyatı sendika ağalarına ezdirmeyin. Gün dayanışma ve mücadele günüdür. Gün verdiğiniz her tavizin size yeni dayatmalar olarak döndüğünü, fark etmenin ve yeter artık demenin günüdür. Yalnız değilsiniz, Korkmayın Eğitim İş var!” dedi.

“EMEKÇİLER HAKLARINI ALMAYA KARARLI”

Eğitim İş’in, öğretmenlerin sesini tüm Türkiye’ye duyurmaya devam ettiğini dile getiren Köse, “Eğitim iş 31 Ağustos’ta 81 ilde eş zamanlı başlattığı “Öğretmene Saygı, Kariyer Basamakları Sınavı’na Hayır” basın açıklamalarına 9 Eylül’de Ankara’da MEB önünde basın açıklaması yaparak sesini tüm Türkiye’ye duyurmaya devam ediyor. Gazipaşa Eğitim İş Temsilciliği 1 Eylül’de Fakir Baykurt’un memleketi Burdur’da yapılan ilk bölgesel mitinge katılarak, kapalı kapılar ardında kısık sesle yalvararak, el açarak, boyun eğerek değil; alanlarda gür sesimizle haykırarak eğitim emekçilerinin umudunu yüceltmeye ve haklarını almaya karalı olduklarını bir kez daha gösterdi” ifadelerini kullandı.

“YAŞASIN EĞİTİM İŞ! YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!”

Köse açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Eğitim İş üyeleri 5-16 Eylül tarihleri arasında okullarına “Mesleğimiz Onurumuzdur” ve “Öğretmen Uzmandır” kokartlarıyla gidecek. Okulların açıldığı ilk hafta yapılan kurul toplantılarında Eğitim İş üyesi öğretmenler 7354 Sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkında bildiri okuyarak seslerini her koşulda duyurmaya devam etti. Son olarak Gazipaşa Eğitim İş temsilciliği yönetimi 10 Eylül Cumartesi günü sendika binasında okul temsilcileriyle bir araya gelerek, süreçle ilgili onlarla değerlendirmelerde bulundu. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı için planlamalar yaptı. Okul temsilcilerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantı çok verimli bir şekilde sona erdi. Eğitim İş Sendikası öğretmenleri herkese tarihe geçecek bir ders vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Yaşasın Eğitim İş! Yaşasın örgütlü mücadelemiz!”

Günün Diğer Haberleri