KILIÇDAROĞLU, AKŞENER, BABACAN,DAVUTOĞLU, KARAMOLLAOĞLU VE İNCE'DEN GÖZALTINA ALINAN BİBER GAZI SIKILAN ÖĞRETMENLERE DESTEK MESAJI

Siyasi partilerin genel başkanları öğretmenlerin basın açıklamasına polisin sert müdahalesini sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla eleştirdiler.

GÜNDEM - 2022-08-31 09:44:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın bugün Ankara’daki eylemine polis müdahalesine ilişkin görüntüleri paylaşarak, “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bugün Ankara’da gözaltına alınan ve akşam saatlerinde salıverilen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyelerine destek verdi.

Meral Akşener, öğretmenlerin gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Çiftçilerimiz, gençlerimiz ve doktorlarımızdan sonra sıra; Cumhuriyetimizin teminatı olan öğretmenlerimizde... Onları hem haksızlıklarla baş başa bırakıp hem de haklarını aradıkları için cezalandıramazsınız. Milletle inatlaşarak devlet yönetilmez!”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı;

Öğretmenler eylem yapıyorsa, sebebini öğrenmek, görmezden gelen iktidarın görevidir. Anayasal hakkını kullanan öğretmenlerimizin gözaltına alınmalarını kınıyorum. Görmezden gelinen herkesin sesi olacağız.

Gelecek Partisi genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından;

Değerli meslektaşlarım, hakkınızı ararken şiddet uygulayanlar ve o talimatı verenler öğretmenliğin kutsiyetinden nasipsiz olanlardır. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” sözünü dillerine dolayanlar sebep olduklarından utanmalı! #ÖğretmenlerGözaltında

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sosyal medya hesabında şu mesajı paylaşarak öğretmenlere destek oldu;

Özel sektörde öğretmenlik yapan eğitimcilerin tek bir isteği var; İNSANCA YAŞAM! İktidar bu sese kulak vereceğine, sesleri bastırmaya çalışıyor. Öğretmeni susturan bir devletin, gelecek nesillere söyleyeceği bir sözü yok demektir.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla öğretmenlere destek verdi.

Özel sektörde zor şartlarda çalışan öğretmenlerimize şiddet uygulayan, seslerini duyurmalarına izin vermeyen, “al bunu” diyerek öğretmenleri darp edenler bugünleri unutmayın. Meslektaşlarıma yapılan bu utanç verici saldırının sorumluları hesap verecek.

 

Günün Diğer Haberleri