Eğitim-İş; Gelin, öğretmenler olarak, taleplerimizi anlamayanlara, bir kez de alanlardan ders verelim

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) ülke genelinde “Öğretmene Saygı Eylemleri” kapsamında tüm illerde sokağa çıkıyor.

SENDİKA - 2022-08-29 11:53:31

Eğitim-İş; “Demokratik, laik, bilimsel ve eşit eğitim talebine ses olmak için eğitimcileri tüm farklılıkları bir kenara bırakarak #ogretmenesaygi eylemlerimizde birlik olmaya çağırıyoruz. Gelin, öğretmenler olarak, taleplerimizi anlamayanlara, bir kez de alanlardan ders verelim” açıklamasında bulundu.

Eğitim-İş tarafından yapılan açıklamada eylem takvimi şu şekilde sıralandı;

 

31 Ağustos 2022 Çarşamba günü tüm şube ve temsilcilik binalarına “Öğretmene Saygı” pankartları asılacak. Yine aynı gün tüm illerde alanlarda basın açıklamaları gerçekleştirilecek.

Eğitim-İş Genel Merkezi “Öğretmene Saygı Eylemleri” kapsamında 1 Eylül’de Burdur’da, 2 Eylül’de İzmir’de, 3 Eylül’de İstanbul’da, 5 Eylül’de Samsun’da, 7 Eylül’de Diyarbakır’da alanlara çıkacak mitingler düzenleyecek.

5- 9 Eylül tarihlerinde Eğitim-İş, okullarda ki öğretmenler kurul toplantılarında, ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı metinler okuyacak ve metinlerin kurul tutanaklarına geçirilmesi istenecek.

Eğitim-İş 9 Eylül’de Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’e Saygı çerçevesinde Anıtkabir ziyareti gerçekleştirecek.

Eğitim-İş son olarak 12-16 Eylül tarihlerinde tüm okullarda “Her Öğretmen Uzmandır” kokartları takarak derslere girecek.

Günün Diğer Haberleri