CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖĞRETMENLER İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası "Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar.

EĞİTİM - 2022-08-22 22:28:17

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası "Uzman ve başöğretmenlik kadrolarına 614 bin 446 başvuru oldu. Bu öğretmenlerimizin büyük bölümü gerekli eğitimleri tamamladılar. Yüksek lisans, doktora yapmış olan 90 bine yakın öğretmenimiz yapılacak sınavdan zaten muaf. Diğer öğretmenlerimize, sınavı boykot çağrısı yapılmasını en başta milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz. Daha önce de öğretmenler arasında ayrımcılık yaparak onlara hakaret edenlerin bu konudaki gayretlerinin ciddiye alınacak bir tarafı yoktur"ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada" Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum." ifadesini kullandı.

Bu açıklama sonrası ise MEB tarafından özür grubu atama sonuçları açıklandı.

Günün Diğer Haberleri