Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Nedir?

- - Kategorilenmemiş - 2022-08-05 00:11:29

 

Yüksek düzeyde dijital pazarlama, arama motorları, web siteleri, sosyal medya, e-posta ve mobil uygulamalar gibi dijital kanallar aracılığıyla sunulan reklamları ifade eder. Bu çevrimiçi medya kanallarını kullanarak dijital pazarlama, işletmelerin malları, hizmetleri ve markaları desteklediği yöntemdir. Tüketiciler, ürünleri aramak için büyük ölçüde dijital araçlara güveniyor. Örneğin, Think with Google'ın pazarlama analizleri, tüketicilerin %48'inin araştırmalarına arama motorlarında başladığını, %33'ünün marka web sitelerine yöneldiğini ve %26'sının mobil uygulamalarda arama yaptığını buldu.

 

Modern dijital pazarlama, pazarlamacıların markalarını entegre etmeleri gereken devasa bir kanal sistemi olsa da, çevrimiçi reklamcılık, tek başına kanallardan çok daha karmaşıktır. Dijital pazarlamanın gerçek potansiyelinden yararlanmak için pazarlamacılar, etkileşim pazarlaması yoluyla etki yaratan stratejileri ortaya çıkarmak için günümüzün geniş ve karmaşık çok kanallı dünyasının derinliklerine inmelidir. Bağlılık pazarlaması, zaman içinde topladığınız verilere dayalı olarak potansiyel, tekrar eden müşterilerle anlamlı etkileşimler oluşturma yöntemidir. Müşterileri dijital ortama dahil ederek marka bilinirliği oluşturur, kendinizi endüstri düşünce lideri olarak konumlandırır ve müşteri satın almaya hazır olduğunda işletmenizi ilk sıraya koyarsınız.

 

Pazarlamacılar, çok kanallı bir dijital pazarlama stratejisi uygulayarak, yeni müşteri katılımı yöntemlerine kapı açarken hedef kitle davranışlarına ilişkin değerli bilgiler toplayabilir. Ek olarak, şirketler elde tutma oranında bir artış görmeyi bekleyebilirler. Invesp tarafından hazırlanan bir rapora göre, güçlü çok kanallı müşteri etkileşimi stratejilerine sahip şirketler, yalnızca %33'lük bir elde tutma oranına sahip zayıf çok kanallı programlara sahip şirketlere kıyasla müşterilerinin ortalama %89'unu elinde tutuyor.

Sanal ofis

Dijital pazarlamanın geleceğine gelince, tüketicilere sunulan giyilebilir cihazların çeşitliliğinde sürekli bir artış bekleyebiliriz. Forbes ayrıca sosyal medyanın B2B alanında giderek daha fazla konuşulur hale geleceğini, video içeriğinin arama motoru optimizasyonu (SEO) amaçları için rafine edileceğini ve e-posta pazarlamasının daha da kişisel hale geleceğini tahmin ediyor.

Dijital Pazarlama Zorlukları

Dijital pazarlama, satıcılarına benzersiz zorluklar getirir. Dijital kanallar hızla çoğalıyor ve dijital pazarlamacıların bu kanalların nasıl çalıştığını, alıcılar tarafından nasıl kullanıldığını ve ürünlerini veya hizmetlerini etkin bir şekilde pazarlamak için bu kanalları nasıl kullanacaklarını takip etmeleri gerekiyor.

 

Rakip reklamlarla dolup taşan alıcıların dikkatini çekmek giderek daha zor hale geliyor. Dijital pazarlamacılar, yakaladıkları büyük miktardaki verileri analiz etmeyi ve ardından bu bilgileri yeni pazarlama çabalarına dönüştürmeyi de zor buluyor.

 

Verileri yakalama ve etkili bir şekilde kullanma zorluğu, dijital pazarlamanın, tüketici davranışının derinlemesine anlaşılmasına dayalı bir pazarlama yaklaşımı gerektirdiğini vurgular. Örneğin, bir şirketin müşteri yolculuğu hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitesi ısı haritalarını kullanmak gibi yeni tüketici davranış biçimlerini analiz etmesi gerekebilir.

 

Dijital Pazarlama Ajansı nedir?

Dijital pazarlama ajansı, yalnızca dijital kanallar aracılığıyla tüketicilere pazarlama ile ilgilenen bir işletmedir. Bu, diğerlerinin yanı sıra sosyal medya, tıklama başına ödeme reklamları, videolar ve web siteleri aracılığıyla kurumsal müşteriler için kampanyalar oluşturmayı ve başlatmayı içerir.

 

Dijital Pazarlamada SEO Nedir?

Arama Motoru Optimizasyonu veya SEO, işletmelerin web sitelerini ve adlarını herhangi bir arama sonuçları sayfasının en üstüne yerleştirmek amacıyla arama motorları aracılığıyla trafiklerini artırabilecekleri araçtır. Bu, organik veya editoryal olarak yapılan arama sonuçları aracılığıyla yapılabilir. İşletmeler SEO'yu dijital pazarlama stratejilerinde başarılı bir şekilde uygulayabildiklerinde, adları ve web siteleri daha fazla tüketici tarafından giderek daha fazla görünür hale gelir.

 

İnternet Pazarlaması Nedir?

İnternet pazarlaması her şeydirsadece internette gerçekleşen pazarlama. Bu, yalnızca web sitelerinde göründüğü anlamına gelir. İnternet pazarlamasının yanı sıra sosyal medya sitelerinde ve mobil uygulamalarda pazarlamayı içeren dijital pazarlamadan farklıdır. Bu pazarlama kampanyaları akıllı telefonlar, dijital cihazlar ve diğer platformlar aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

 

gerekli

Dünyanın en büyük reklam kampanyalarından bazıları geleneksel yollarla yürütülmüştür. Marlboro Adam baskıda oldukça popülerken Wendy, "Sığır Nerede?" ile bireyleri büyüledi. slogan. Ancak insanların medyayı kullanma biçimindeki değişiklikler, şirketleri yön değiştirmeye zorladı. Dijital pazarlama, artık geleneksel reklamcılık ve pazarlama araçlarından daha fazla olmasa da önemlidir. Ve teknoloji gelişmeye devam ettikçe işlerin gelişmeye devam etmesini bekleyebilirsiniz.

 

Dijital Pazarlamanın Çözebileceği Yaygın Sorunlar

Pazarlama stratejilerinizi optimize etmek için dijital zorunludur. Dijital pazarlama, hedef kitlenizi tanımanıza, onlar hakkında önemli verileri öğrenmenize ve pazarlamanıza katkı sağlayacak metrikler sağlamanıza yardımcı olabilir. Sorun: Pazarlama ekiplerim sessiz. Çevik ve akışkan yapılar oluşturmak için silolardan çıkmak önemlidir. Müşterileriniz, reklamları bekleyen tek bir kanalda tecrit edilmez, bu nedenle pazarlama çabalarınızın, müşterilerin bulundukları yerde ilgisini çekmek için birden fazla beceri grubunu masaya getiren ekiplerle kanallar arası işlevsellik dağıtması gerekir. Her sosyal ağ ve kanalın farklı kitleleri ve beklentileri vardır, bu nedenle pazarlama çabaları herkes için tamamen farklı olabilir. Buna ton, resimler, teklifler ve hatta gönderdiğiniz zaman dahildir.

şirket kurmak maliyeti

Sorun: Sonuçları destekleyen metrikler hakkında rapor vermem için CMO'mdan baskı altındayım. Dijital pazarlama, pazarlama çabalarınızın etkinliğini belirlemek için kullanılabilecek geniş bir metrik evrenini destekler, ancak bu metrikler dikkatli seçilmelidir. Her vaka, hedef kitlenizin bileşimine bağlı olacak ve her kanala odaklanacaktır. Bunu akılda tutarak, her kanal için hedeflerinizi belirleyerek ve CMO'nuzun en çok görmek isteyeceği metrikleri tanımlayarak başlayın.

Dijital pazarlamanın bileşenleri

Dijital pazarlama, müşterilerin günde birçok kez etkileşimde bulunduğu geniş bir dijital temas noktası ağını kapsar. Bu kanalları doğru bir şekilde kullanmak için her birini anlamanız gerekir.

 

Ücretli arama Ücretli arama veya tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılığı, genellikle bir arama motoru sonuç sayfasının (SERP) üstünde veya yanında bulunan sponsorlu sonuca atıfta bulunur. Bu reklamlar, her tıklama için sizden ücret alır ve belirli arama terimleri girildiğinde görünecek şekilde özelleştirilebilir, böylece reklamlarınız belirli bir şey arayan kitlelere hedeflenir. Bu reklamlar, bireylerin çevrimiçi davranışlarından elde edilen verilere dayandıklarından ve ilgili reklamları doğru zamanda doğru kişilere sunarak web sitesi trafiğini artırmak için kullanıldığından son derece etkili olabilir. Bu reklamlar aynı zamanda yeniden hedeflemeyi de içerir; bu, müşteri eylemlerine dayalı olarak pazarlama otomasyon araçlarının benzersiz ve kişisel platformlar arası reklamlar oluşturabileceği anlamına gelir.

 

Günün Diğer Haberleri