Eğitim-İş Konya: YKS’de barajın kaldırılması kaosa neden oldu

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit, YKS 2022'de barajın kaldırılmasıyla hayati bir değişiklik yapılarak, kaosa neden olunduğunu söyledi.

SENDİKA - 2022-07-24 17:07:16

“YKS 2022, sonuçlarıyla ve toplu verileriyle iktidarın şimdiye kadarki en büyük sınav başarısızlığı olarak tarihe geçmiştir" diyen Ulaş Yiğit şöyle devam etti:

Sırf baraj altında kalan öğrenciler haberlere konu olmasın diye değiştirilen sınav sistemi öğrenciler ve veliler açısından kaosa yol açmış, yerleştirmelerin nasıl olacağı şimdiden kara kara düşünülmeye başlanmıştır. ÖSYM’nin açıkladığı sınav verilerini ilmek ilmek inceleyen ve geçen senelerle karşılaştıran sendikamızın Bilim Kurulu, hazırladığı değerlendirme raporuyla sınav sisteminin adaletsizliğinin ve eğitim sisteminin bu sınavdan kopukluğunun röntgenini çekmiştir.

Değerlendirme raporumuzdaki çarpıcı başlıklara değinecek olursak: Başvuru yaptığı halde sınava girmeyen 226 bin aday olduğu halde, sınava giren öğrenci sayısında 591 bin 539 kişilik çok büyük bir artış olmuştur. Bu yığılmayla beraber zaten her sene tartışılan kontenjanların iyice yetersiz kalacağı ve birçok gencimiz için hayal kırıklığının kapıda beklediği açıktır. 96 bin 518 aday, 100 puan altında kalmış, bir başka ifadeyle TYT’de sıfır çekmiştir.

 

Kaynak:

Günün Diğer Haberleri