ERDOĞAN AÇIKLADI: KYK BORCUNUN SADECE ANA PARASI ÖDENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarına ilişkin geri ödemelerde enflasyon ve faiz farkı alınmayacağını, sadece ana para ödemesinin yapılacağını açıkladı.

GÜNDEM - 2022-07-18 20:03:40

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, KYK kredi borçlarında yalnızca ana paranın tahsil edileceğine dair açıklamasının ardından konuyu ilk olarak gündeme taşıyan CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, Twitter’da TT listesine girdi.

Gençlerin fahiş faiz uygulanmış KYK borçlarından şikayet etmesinin ardından 10 Temmuz’da Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” demişti.

demişti.

İktidar sözcüleri, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin hemen ardından açıklama sırasına girmiş, soruna çözüm getireceklerine dair ardı arkasına açıklamalarda bulunmuştu.

Çözüm için adres gösterilen bugünkü Kabine toplantısının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerden KYK borçlarının sadece ana parasının tahsil edileceğini açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” ifadeleri, Twitter’da TT listesine girdi.

Günün Diğer Haberleri