Maaşlarda Denge Bozuldu

Kamuda veya özelde çalışanların maaş farkı, sosyal medyada son günlerin popüler haberlerinden biri. Özellikle bekçi maaşının öğretmen maaşını geçmesinin ardından, sosyal medyada tepkilere neden oldu. İşin en kötü yanı ise, maaş farklarında yaşanan adaletsizlik giderek artacak gibi görünmekte.

MAAŞ-EKDERS - 2022-07-16 09:27:41

Öğretmenlerin en düşük maaşı aldığı gerçeğini bilmeyen yoktur. Özellikle öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli, özel okul ve ücretli öğretmenleri düşündüğümüzde, aralarındaki maaş farkı yadsınamayacak kadar belirgin görünmekte.

Öğretmenlerin maaşları her yerde konuşulurken, en düşük bekçi maaşının 10 bin 293 TL olması, doçent akademisyen 11 bin 305 TL, ve bir öğretmen maaşının 9 bin civarında olması, tüm maaşların dengesini bozdu diyebiliriz.

Bu duruma bir örnek daha verecek olursak eğer, "devlet üniversitesindeki asistan maaşı, özel üniversitelerdeki profesörlerinkinden fazla oldu". Bu durum maaşlarda yaşanan adaletsizliği ortaya çıkarttı.

 Ara zam sonrasında kimi yerlerde maaşlar zamlanırken, zam yapılmayan kesimlerin maaşları aynı kaldı.

Maaşı fazla olan çalışana daha fazla zam yapılınca, aradaki maaş farklarında büyük artışlar yaşanmakta. Yeni işe başlayan bir memurun maaş ortalaması, 6 bin 500 civarındayken, kolluk güçlerinde bu oran 8-9 bin civarında.

Bu şekilde devam ederse ücret adaletsizliği katlanarak artmaya devam edecek. 

 

Öğretmensitemiz.com

Günün Diğer Haberleri