KYK BORÇLARI İLE İLGİLİ YENİ GELİŞME

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, kabine toplantısında KYK borçlarının ele alınacağını söyledi.

GÜNDEM - 2022-07-13 18:57:57

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (KYK) verdiği kredilerle ilgili bakanlıkta açıklamalarda bulundu.

Kasapoğlu, "Eski adı TEFE yeni adı Yurt İçi Tüketici Fiyat endeksi. Bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil. Kanunda var olan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç. Ve tabii gençlerimizi biz hiçbir zaman mağdur etmedik ve az önce de bahsettim. Bizim hizmet anlayışımızda her bir vatandaşımız olduğu gibi gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Bakanlık olarak detaylıca çalıştık ve hiçbir zaman hiçbir gencimizi bu süreçlere mağdur etmediğimiz gibi, bundan sonra da en güzey şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımlarımızı atacağız. İlk kabine toplantısı sonrasında sayın cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle paylaşacak" diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, "15 Temmuz- 1 Eylül tarihleri arasında Edirne'den Kars'a, Kars'tan Muğla'ya, Aydın'a, Antalya'ya, Trabzon'a, Rize'ye tüm gençlerimiz nereye gezmek istiyorlarsa, gezdikleri yerlerde ücretsiz olarak yurtlarımızda onlara konaklama imkanı sağlayacağız. İnşallah gençlerimiz bu yazı dolu dolu yaşayacaklar" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan KYK borçlularına çağrı: Ödemeyin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda KYK borçlarına eklenen faiz nedeniyle zor durumda kalan gençlere seslendi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece ana para talep edilecek, o da iş bulduğunuzda."

HABER MERKEZİ)

Günün Diğer Haberleri