Eğitim-İş: Antalya Lisesi halkımızındır

Eğitim-İş Antalya Şube Yönetimi, 125 yıldır eğitim-öğretim faaliyetlerine ev sahipliği yapan Antalya Lisesi’nin tarihi iki binasından birisinin Olgunlaşma Enstitüsü’ne sergi salonu olarak tahsis edilmek istenmesine tepki göstererek yazılı açıklama yaptı

SENDİKA - 2022-06-25 09:54:07

Basın açıklamasıyla tepkisini paylaşan Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Yönetimi, ‘İçinde tarih olan, Cumhuriyet olan, Atatürk olan hiçbir şeyi yok edemeyeceksiniz’ diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada, “Antalya’mızın en eski eğitim yuvalarından biri olan, 125 yıldır eğitim-öğretim faaliyetlerine ev sahipliği yapan, on binlerce mezun vermiş Antalya Lisesi’nin tarihi iki binasından biri Olgunlaşma Enstitüsü’ne sergi salonu olarak tahsis edilmek istenmektedir.

Tarihi öneme sahip olan bu okulumuz ve binanın bir oldubittiye getirilip başka bir kuruma verilmeye çalışılması okul çalışanlarını, mezunlarını, eğitimcileri ve tüm Antalya halkını kızdırmıştır. Sanki sergi salonu yapacak başka bir yer ya da bina kalmamış gibi tarihi dokuya sahip bu yapının tercih edilmesi akıllara “acaba bu kadar güzel konumu olan bir yer birilerine peşkeş mi çekilmek isteniyor” sorusunu getirdi. Sürekli Bakan ve sistem değiştirmekten dolayı eğitimde bir türlü istikrar yakalayamayan iktidar artık eğitim-öğretime yarardan çok zarar verdiği aşikardır. Yıllar içinde statüsünü düz liseden Anadolu Lisesi’ne çevirdiği bu okulumuzu bu yıl da puanla öğrenci alan proje okul statüsüne sokan Milli Eğitim Bakanlığı, Kaleiçi’nde binası bulunan Olgunlaşma Enstitüsü’ne Antalya Lisesi deyince akla ilk gelen bu tarihi binayı vererek ne yapmaya çalışmaktadır anlayamıyoruz. Ama zannediyoruz ki bu bina bir süre sonra Olgunlaşma Enstitüsü’nden de alınarak hedeflenen kişi ya da kurumlara adrese teslim şekilde peşkeş çekilecektir. Bu dönemde bunun örneklerini çok yaşadık maalesef. Eğitim-İş Sendikası olarak Antalya Lisesi’nin tarihi boyunca olduğu gibi kendine özgü yapısı içerisinde kalmasını istiyoruz. Çalışanları ve mezunlarının yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Sadece bu okul için değil, içinde tarih olan, Cumhuriyet olan, Atatürk olan hiçbir şeyi yok edemeyeceksiniz. Bugün Atatürk adını silmeye çalıştığınız stadyumlar, havaalanları, kurum ve kuruluşlar günü geldiği zaman tekrar o isme kavuşur ama sizler siyasi tarihin tozlu sayfalarında yerinizi alırsınız. Atatürk ve Cumhuriyet değerleri ile daha fazla oynayıp milletimizi daha fazla yaralamaktan vazgeçin artık” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi

Günün Diğer Haberleri