EĞİTİM İŞ:BALIKESİR SAVAŞTEPE KÖY ENSTİTÜSÜ`NÜ ZİYARET ETTİK

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan açıklamada;

SENDİKA - 2022-06-04 14:51:35

Eğitim İş'ten yapılan açıklamada;Genel Başkanımız Kadem Özbay, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Şenol Eyüboğlu ve Balıkesir Şube Başkanımız Serap Müjdeci Gökgün, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’ya birlikte Balıkesir Savaştepe Köy Enstitüsü yerleşkesini ziyaret etti, okul mezunlarıyla bir araya geldi.
Genel Başkanımız Kadem Özbay, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 


“Bugün burada bir eğitimci gözüyle de yıllar önce genç Cumhuriyet’in eğitime ve bu ülkenin çocuklarına nasıl baktığını, aslında bu ülkenin her bir çocuğuna Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tarifinde de olduğu gibi “kimsesizlerin, kimsesi” sorumluluğuyla sahip çıktığını görmekteyiz. Her bir köy çocuğunun, emekçi çocuğunun, yemesinden, içmesinden, giyinmesinden, dinlenmesine kadar her ihtiyacının düşünüldüğünü, yaşamın her alanında kullanabileceği birçok kazanımı, okul ortamında öğretmenleriyle paylaşarak, danışarak, konuşarak katılımcı bir eğitim modeliyle edindiğinin canlı şahitliğini yaptık. 
Bugün birçok yerde yalnızca üst üste konmuş kat kat binalardan oluşan, çocukların taş zeminlerde oynayacak alanlarının dahi olmadığı sözde okulları düşündüğümüzde bu yerleşkeyi görmek, eğitime genç Cumhuriyetin ne kadar önem verdiğinin göstergesidir. Önemli olan bu felsefeyi bu kültürü yeniden yaşatabilmek sorumluluğuyla hareket etmektir. CHP’nin de bu konuda yola çıkarken söylediği o tespiti çok değerli buluyorum, “Çözüm Köy Enstitüleri”. Ama bu çözümün yeniden aynı modeli hayata geçirmek değil, o felsefeyi yaşatmak olduğunu düşünüyorum. Umarım eğitimi, bu ülkenin her bir çocuğunun çok yönlü gelişimine katkı sağlayan ve onları düşünen bir anlayışla devam ettirebiliriz.” 


Ziyaretin ardından, CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, Genel Başkanımız Kadem Özbay’ın açılış konuşmacısı ve Balıkesir Şube Başkanımız Serap Müjdeci Gökgün’ün panelist olduğu “Dünden Bugüne Köy Enstitüleri” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. 
Özbay, akşam ise Balıkesir Şubemizin “Nazım Hikmet’i Anma Gecesi”ne katıldı.

 

Günün Diğer Haberleri