İNŞAATI TAMAMLANMAYAN SPOR SALONU İÇİN AÇILIŞ DÜZENLEDİLER

Cevatpaşa Ortaokulu`nun olmayan Spor Salonu`nu kent gündemine yerini koruyor. Yapımına henüz başlanmayan spor salonu için açılış davetiyesinin yanı sıra, misafirler dahi Çanakkale`ye gelmişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim-İş Çanakkale Yönetim Kurulu, "Aziz Nesin`lik bu olayı ancak Nasrettin Hoca hikayelerinde veya Karadeniz fıkralarında okuyabiliyorduk. Çok şükür ki artık Çanakkale`de de dilden dile dolaşacak şaka gibi ama gerçek bu olayı uzun bir süre unutmayacaktır" dedi.

EĞİTİM - 2022-05-28 09:53:18

Çanakkale Olay gazetesinde yer alan habere göre,Cevatpaşa Ortaokulu`nun olmayan Spor Salonu`nu kent gündemine yerini koruyor. Yapımına henüz başlanmayan spor salonu için açılış davetiyesinin yanı sıra, misafirler dahi Çanakkale`ye gelmişti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Eğitim-İş Çanakkale Yönetim Kurulu, "Aziz Nesin`lik bu olayı ancak Nasrettin Hoca hikayelerinde veya Karadeniz fıkralarında okuyabiliyorduk. Çok şükür ki artık Çanakkale`de de dilden dile dolaşacak şaka gibi ama gerçek bu olayı uzun bir süre unutmayacaktır" dedi.
 
"Şaka gibi olay"
Eğitim-İş Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "11 ay önce 21 Haziran 2021 tarihinde Saran Şirketi sahibi Sadettin Saran ile Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Çanakkale Cevatpaşa Ortaokulu`nun bahçesinde kapalı spor salonu yaptırmak için bir protokol imzalanmıştır" sözlerine yer verilerek, "24 Mayıs 2022 tarihinde yani protokolün üzerinden 11 ay geçmiş Saran Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Sadettin Saran tarafından birçok siyasetçi, sanatçı, futbolcu ve bürokrata 24 Mayıs 2022 tarihi içim inşaatı tamamlanan kapalı spor salonu açılışı için davetiye gönderilmiştir. İşte şaka gibi ama gerçek olan olayda böylece ortaya çıkmıştır" denildi.
 
"Çelenkler gönderildi"
Açılış töreni için birçok davetli ünlüler tarafından çelenkler ve kutlama mesajları gönderildiği hatırlatılan açıklamada, "Hatta son model lüks arabalarıyla birçok ünlüde okula açılışa bizzat gelerek katılmışlardır. Açılışa gelen davetliler okul personeli ve öğrencilerin şaşkın bakışları arasında açılışı yapılacak kapalı spor salonunu ararken maalesef acı gerçek anlaşılmıştır. Meğer bittiği düşünülen ve açılışa hazır olduğu zannedilen kapalı spor salonunun temelinin dahi atılmadığı ortaya çıkmıştır. Aziz Nesin`lik bu olayı ancak Nasrettin Hoca hikayelerinde veya Karadeniz fıkralarında okuyabiliyorduk. Çok şükür ki artık Çanakkale`de de dilden dile dolaşacak şaka gibi ama gerçek bu olayı uzun bir süre unutmayacaktır" sözlerine yer verildi.
 
"İnşaat işlerini böyle mi takip ediliyor?"
Eğitim-İş tarafından yapılan açıklamada, "Soruyoruz. Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü inşaat işlerini böyle mi takip ediyor? İl Milli Eğitim Müdürlüğünde inşaatlardan sorumlu şube müdürü ve yetkililer ne iş yapar? Başta açılışa davet edilenlere karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü veya Çanakkale Valiliği bir özür açıklaması ya da kamuoyuna bilgilendirme yapmayı düşünüyor mu? Yerel ve ulusal basında yer alan bu olay ile ilgili haberlere bakılırsa Çanakkale ilimiz için pek de hoş olmayan bir imaj yaratılmıştır. Çanakkale Valiliği bu olayın kamu sorumluları hakkında da soruşturma açmayı, sorumluları ilçelere sürmeyi düşünüyor mu" diye soruldu.
 
Açıklamada ayrıca, "Bu olay gösteriyor ki Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 10 gün öncesine kadar 11 ay önce başlaması ve tamamlanması gereken kendisine bağlı bir okul bahçesine yaptırılacak kapalı spor salonu inşaatından bihaber kalmıştır. Eğitim-İş olarak umut ediyoruz ki diğer okul ve birimlerden haberdar olsunlar. Eğitim İş olarak Çanakkale kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerine yer verildi.
(Nevin Yüksel)
Kaynak:Çanakkale Olay
Günün Diğer Haberleri