Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer: Konut Fiyatlarındaki ve Kiralardaki Artış Eğitim Emekçilerinin Ev Bulmasını Zorlaştırıyor

Konut fiyatlarındaki artışlar, eğitim emekçilerinin ev bulmasını zorlaştırıyor.

SENDİKA - 2022-05-27 22:04:40

Eğitim İş Genel Sekreteri Cengiz Sarıyer de Gazete Durum'a öğretmenlerin konut fiyatları ve kira ücretleri karşısında yaşadıkları problemlere dair açıklamalarda bulundu.

Ortalama bir öğretmenin maaşının 8 bin lira olduğunu belirten Sarıyer, İstanbul, Ankara ve sahil kentlerinde kiraların 5-25 bin lira arasında değiştiğini bu durumun da öğretmenleri olumsuz etkilediğini söyledi. 

Eğitim İş Başkanı Sarıyer, "Yüksek konut kiraları, özellikle sahil kentlerindeki öğretmenlerin tayin istemesine neden olacak .Bu durum kamu yönetimini buralarda çok büyük zaafa uğratacak. Bir an önce bunun önleminin alınması gerekiyor" şeklinde konuştu. Temmuz ve ağustos aylarında sahil kentlerinden kaçış olacağını söyleyen Sarıyer, "Bu konuda sendikamıza bilgi geliyor. Özellikle İstanbul. İstanbul'da insanlar, evlerini başkalarıyla paylaşmaya başladılar. Bu durum toplumsal anlamda çok ciddi sıkıntılar yaratacaktır. Bu durum, sadece öğretmenler için değil, tüm devlet memurları için geçerli olacak" diye konuştu. 

Konut kiralarının artmasının, ekonomi politikalarıyla ilişkili olduğunu kaydeden Sarıyer, “Halktan yana ekonomik politikalar uygulanırsa, sorunun çözüleceğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Günün Diğer Haberleri