2022'de Romanya Erasmus Vizesi Başvuru İşlemleri Nasıldır?

Romanya erasmus vizesi, Romanya’da bir üniversitede 90 günden uzun sürecek bir eğitim programına dahil olan uluslararası öğrencilerin alması gereken uzun süreli bir vize türüdür. Romanya, erasmus topluluğu açısından aktif ülkelerde başı çekmektedir. Ekonomik açıdan diğer Avrupa ülkelerine kıyasla eğitim masrafları daha uygun olan Romanya, yabancı öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Romanya erasmus vizesi başvuru işlemleri hakkında merak edilenleri Türkiye’den yapılan Romanya vize başvurularında yetkili aracı kurum Vizem.net’in uzmanlarına sorduk.

- - Kategorilenmemiş - 2022-05-25 08:50:06

Romanya erasmus vizesi, Romanya’da bir üniversitede 90 günden uzun sürecek bir eğitim programına dahil olan uluslararası öğrencilerin alması gereken uzun süreli bir vize türüdür. 

Romanya, erasmus topluluğu açısından aktif ülkelerde başı çekmektedir. Ekonomik açıdan diğer Avrupa ülkelerine kıyasla eğitim masrafları daha uygun olan Romanya, yabancı öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

Romanya erasmus vizesi başvuru işlemleri hakkında merak edilenleri Türkiye’den yapılan Romanya vize başvurularında yetkili aracı kurum Vizem.net’in uzmanlarına sorduk.

Romanya Erasmus Vizesi Şartları Nelerdir?    

Romanya erasmus vizesi almak için gerekli şartlar aşağıda belirtilmiştir.

  • Romanya’da erasmus ile eğitim almak için başvuru yapılan üniversiteden kabul mektubu almak
  • Başvuru sahibinin sicil kaydının temiz olması
  • Eğitim boyunca masrafların karşılanacağına dair yeterli finansal kaynak bulundurmak
  • Romanya seyahati boyunca geçerli olan bir seyahat sağlık sigortasının yaptırılması
  • İngilizce dil yeterliliği belgesi

Erasmus Romanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?      

Erasmus Romanya vizesi için evrakları aşağıda belirtilmiştir.

  • Pasaport: Pasaportun en az iki boş sayfa bulundurması, son 10 yıl içinde verilmiş olması gerekmektedir. 
  • Vize başvuru formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş ve imzalanmış olması gerekmektedir. 
  • Biyometrik fotoğraf: İki adet fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş olması, beyaz fona sahip olması ve ölçülerinin 3.5 x 4.5 cm olması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigorta poliçesi: Seyahat sağlık sigorta poliçesinin; Romanya seyahat tarihlerinin tamamını kapsaması gerekmektedir.
  • Romanya ulaşım ve barınma kanıtı: Ulaşım sağlanacak uçağa ya da ulaşım aracına ait seyahat bilgilerinin ve Romanya’da ikamet edilecek yere ait rezervasyon bilgilerinin başvuru dosyasında belirtilmesi gerekmektedir.
  • Romanya konaklama yerini gösterir belge: Romanya’da barınılacak yere ait (kampüs yurt rezervasyonu, kira sözleşmesi) kanıtın, konaklama sağlayan kuruluş tarafından hazırlanması gerekmektedir.
  • Romanya kabul belgesi: Öğrencinin, Romanya’daki üniversiteye erasmus programı kapsamında kabul edildiğine ilişkin Litvanya’daki kurumdan gönderilen belgenin, orijinalinin sunulması gerekmektedir.

Romanya Erasmus Vizesi İçin Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Olmalıdır?

Romanya erasmus vizesi için seyahat sağlık sigortasının Romanya’daki eğitim sürecini kapsaması, ayakta ve yatarak tedavi masraflarını karşılaması gerekmektedir. Romanya erasmus vizesi seyahat sağlık sigortası ıslak imzalı ve kaşeli olmak durumundadır.

Romanya Erasmus Vizesi İçin Kabul Mektubu Nasıl Olmalıdır?         

Romanya erasmus vizesi için kabul mektubunun Romanya’daki eğitim kurumu tarafından başvuru sahibi adına Rumence veya İngilizce bilgisayar çıktısı olarak ıslak imzalı ve mühürlü olarak hazırlanıp gönderilmesi gerekmektedir.

Romanya kabul mektubunun başvuru sahibine ait kimlik ve adres bilgilerini, Romanya’daki eğitim kurumunun adres ve iletişim bilgilerini, erasmus kapsamında alınacak eğitim programının adını, eğitimin başlangıç ve bitiş tarihlerini eksiksiz olarak içermesi gerekmektedir. 

Romanya Erasmus Vizesi Nasıl Alınır?     

Romanya erasmus vize başvurusu, gerekli belgelerin hazırlanıp Türkiye’deki Romanya dış temsilciliklerinden randevu alınması ile şahsen yapılmaktadır.

Vize randevusu alınıp, başvuru formu ve gerekli evraklar teslim edildikten sonra Romanya vizesi için biyometri işlemleri yapılarak vize başvuru ücretinin ödenmesi ile başvuru tamamlanmaktadır.

Romanya Erasmus Vize Ücreti Ne Kadardır?

Romanya erasmus vize ücreti 25 yaş ve üzerindeki kişiler için 120 Euro, 25 yaş altındaki kişiler için ise ücretsizdir.

Romanya Erasmus vizesi için başvuru yapacak adayların vize harcı, danışmanlık hizmeti, biyometri, seyahat sağlık sigortası ve gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ücreti dahil 2022 yılı için ortalama 188 Euro’yu bulmaktadır.   

Romanya Erasmus Vizesi Kaç Günde Çıkar?  

Romanya erasmus vizesi ortalama 15 günde sonuçlanmaktadır. Romanya erasmus vizesi sonuçları konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak ileri bir tarihte verilebilmektedir.

Romanya İçin Erasmus Vize Başvuru Takibi Nasıl Yapılır?

Romanya için erasmus vize başvuru takibi vize randevusu sırasında başvuru sahibine verilen referans numarası ile yetkili aracı kurumun online takip sistemi üzerinden yapılabilmektedir. 

Romanya’da Erasmusa Gidecek Öğrencilerin Bilmesi gerekenler

Erasmus kapsamında Romanya’ya gidecek öğrencilerin bilmesi gerekenleri Global Group yetkililerine sorduk ve aldığımız yanıtları aşağıda sıraladık. 

Romanya Erasmus Vizesi İle Çalışılabilir Mi?

Romanya erasmus öğrencilerin çalışmak için çalışma iznine ihtiyaçları bulunmamaktadır.

 

Romanya’da Avrupa Birliği vatandaşı olmayan uluslararası öğrenciler, Romanya erasmus programı kapsamında öğrenimleri süresince günde sadece 4 saat çalışabilmektedir.

Romanya Erasmus Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilebilir?

Romanya erasmus vizesi ile gidilebilecek ülkeler aşağıda verilmiştir.

  • Bulgaristan
  • Sırbistan
  • Arnavutluk
  • Kosova
  • Karadağ
  • Bosna Hersek
  • Moldova
  • Slovakya
  • Hırvatistan

Romanya'da Erasmus Programı Olan Üniversiteler Hangileridir?       

Romanya’da erasmus programı olan üniversiteler aşağıda verilmiştir.

  • Bükreş Üniversitesi
  • Brasov Transilvanya Üniversitesi
  • Bükreş Ekonomi Üniversitesi
  • Timişoara Politehnica Üniversitesi
  • Babes- Bolyai Üniversitesi

 

Romanya'da Öğrencilerin Aylık Ortalama Giderleri Ne Kadardır? 

Romanya’da öğrencilerin aylık ortalama giderleri 150- 300 RON konaklama ve 150 RON yemek masrafları ile birlikte 300- 500 RON arasındadır.

Romanya Erasmus Vizesi İçin Banka Hesabında Ne Kadar Para Olmalıdır?

Romanya erasmus vizesi için banka hesabında eğitim süresi boyunca her ay için ortalama 300- 400 Euro olması gerekmektedir.

 

 

Günün Diğer Haberleri