ŞAFAK ERDOĞAN: EĞİTİM İŞ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Şafak Erdoğan; “Eğitim çalışanlarının yegane umudu Eğitim İş büyümeye devam edecektir.”

SENDİKA - 2022-05-23 19:50:13

Eğitim İş Serik Temsilcisi Şafak Erdoğan, Cuma günü imzalanan 2022 Sendika Mutabakatına göre Serik’te oran olarak en fazla büyüyen sendika olduklarını açıkladı.

2022 yılı Sendika Mutabakat Metni imzalandı. İmzalanan metne göre Serik’te bin 368 eğitim çalışanı 4 sendikaya üye olmuş. En fazla üye Eğitim Bir Sen, ikinci sırada Türk Eğitim Sen, üçüncü sırada Eğitim İş ve dördüncü sırada ise Eğitim Sen yer alıyor.

Eğitim İş Başkanı Erdoğan, 2022 yılı mutabakatı sayılarına göre üye sayılarını 156 kişiye çıkardıklarını ifade etti. Sendikanın önceki yıl üye sayısı ise 108 olarak kayıtlara geçmiş. Sendika Serik’te oran olarak yüzde 44,4 ile en fazla büyüyen sendika olduğunu belirtiyor.

“Büyük sendika olma özelliğimizi geliştirdik”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) Serik Temsilciliği Başkanı Şafak Erdoğan 2022 yılı Sendika Mutabakat Metni ile ilgili şunları ifade etti; “20 Mayıs 2022 tarihinde Serik İlçemizde Eğitim Çalışanları Sendikaları Mutabakat Metni imzalanmıştır. Eğitim çalışanlarının hak ve hukukunu savunan tek sendika olan Eğitim İş Sendikamızın üye sayısı 2021 yılına göre %44,44 artarak 156 olmuştur. Bu sayıya ücretsiz izinde ve henüz kesintiye girmeyen arkadaşlarımızı da eklediğimizde 160 üye ile Serik’te 3. Büyük sendika olma özelliğimizi geliştirerek koruduk. Atatürk İlke ve İnkılaplarına gönülden sahip çıkan; laik, ulusal, çağdaş, parasız, kamusal ve karma eğitim ve emek mücadelesinde, bu yolda bizimle yürüyen 160 eğitim çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

“Kamu Çalışanlarının Artık Tek Umudu Olduk”

“Derinleşen Ekonomik krizde; eğitim çalışanlarının düşürüldüğü duruma itiraz eden belki de tek sendika olan Eğitim İş ve Bağlı olduğumuz konfederasyonumuz “Birleşik Kamu İş” alanlarda yaptığı mücadele ile eğitim çalışanlarının ve diğer kamu çalışanlarının artık tek umudu olmuştur. Mücadelemiz işverenimiz olan hükümete karşı olmuştur. Herkesin sustuğu ortamda gür sesimizle gasp edilen haklarımızı istedik. Yalan yanlış TÜİK enflasyon rakamlarına inanmadığımızı defalarca dile getirdik. Toplu sözleşme masasında onurumuza yakışır ücret talep edemeyen yetkili sendikayı eleştirdik.”

“Sarı Sendikalar… Çok Üzüldük.”

“Yapılan bu mücadeleyi sulandırmak, işverenimiz olan hükümete yaranmak için üzerine düşen görevlerini yapan sarı sendikaları bu süreçte sarayda teşekkür ederken gördük, çok üzüldük. 29 Aralık'ta İş Bırakma Eylemi yaparak alanlara indik. "Saraylarda Kısık Sesimizle Değil Alanlarda Gür Sesimizle" tüm kamu çalışanlarının sesi olmayı başardık. Bu durum sahada karşılığını buldu ve Eğitim İş’in üye sayısında büyük bir artış oldu. Serik İlçemizde de bizde üzerimize düşen payı aldık.”

“Algı Operasyonları Devreye Girdi”

“Serik ilçemizde de hal böyle iken, kamu çalışanları zar zor geçinirken, bu duruma itiraz etmesi gerekenler, kol kola girip haklarımızı talep etmek yerine Eğitim İş’le uğraşmayı seçtiler. Algı operasyonları devreye girdi. Her zamanki gibi içi boş milliyetçilik söylemlerini devam ettiren ve dini duygularımızı istismar eden bu çevreler görevlerini yerine getirdiler. Sendikalarından büyük kopuşları bir nebzede olsa durdurdular. Ama bu nafile bir çabadır. Ülkemizde yaşanan korkuya dayalı siyasal iklimin daha özgürlükçü olması, hukukun üstünlüğünün tam benimsenmesi durumunda Eğitim İş daha da büyüyecek hem ilçemizde hem Antalya’da hem de Türkiye’de iş kolunda yetkili sendika olacaktır. Korku dağları artık yıkılmıştır. Gelecek güzel günler yakındır.”


Kaynak:ayyıldızgazetesi.com

Günün Diğer Haberleri