EĞİTİM İŞ:ATA’YA MEKTUP YARIŞMAMIZIN ÖDÜL TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Eğitim İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada,

SENDİKA - 2022-05-19 19:14:03

Eğitim İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada,Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 103. yıldönümü nedeniyle düzenlediğimiz “Gençlerden Atatürk’e Mektup Yarışması”nın ödül törenini gerçekleştirdik.

Genel Eğitim Sekreterimiz Suat Özkolay’la Anıtkabir’de Ata’nın huzuruna çıkan gençlerimizi Genel Merkezimizde ağırladık.

Genel Merkezimizde gerçekleştirilen ödül törenine Genel Başkanımız Kadem Özbay, Genel Mali Sekreterimiz Hüseyin Selçuk, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreterimiz Orhan Yıldırım, Genel Eğitim Sekreterimiz Suat Özkolay, yarışmada dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Genel Başkanımız Kadem Özbay, Eğitim-İş’in sadece emek mücadelesi değil aynı zamanda aydınlanma mücadelesi de yürüttüğünü söyledi ve şöyle konuştu:

“Eğitim-İş ‘Üye­le­ri­nin üs­tün so­rum­lu­luk duy­gu­su­na ve eği­ti­min gü­cü­ne da­ya­na­rak; Ata­türk’ün ön­der­li­ğin­de ku­ru­lan Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­'nin ba­ğım­sız­lı­ğı­nı, ege­men­li­ği­ni, ulus ve ül­ke bü­tün­lü­ğü­nü, la­ik dü­zeni­ni, de­mok­ra­tik­leş­me ve ulu­sal eği­tim hedefini geliştirerek ko­ru­mak ve son­su­za ka­dar ya­şat­mak için elin­den ge­len her tür­lü ça­ba­yı gös­te­rir” ibaresini tüzüğüne  yazarak Atatürk’ü ve cumhuriyeti öğretme sorumluluğunu da taşımaktadır.

Bizler için en büyük mutluluk ise siz gençlerin dilinden, yüreğinden dökülen bu mektupları okumak. Bu mektuplar tarihe bir not olması açısından çok değerli. Atılan o ilk adımın önemini bilen gençlerle birlikte olmak bizim için ayrı bir onur. Ve bu adımı, bu emaneti yüz yıllarca ileriye taşımak hepimizin sorumluluğu. Bu ülkenin emanetlerine, devrimlerine, cumhuriyetine, önderine ve O’nun bize miras bıraktıklarına sahip çıkmak ve geleceğe aktarmak en önemli görevimiz olacak. Bunu da sizlerle birlikte başaracak olmaktan, sizlerin gözünde bu ışığı görmüş olmaktan çok mutluyuz, hepinizi yürekten kutluyorum. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun.”

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Birincilik ödülünü Birnur Yıkılmaz’a Genel Başkanımız Kadem Özbay ve Genel Eğitim Sekreterimiz Suat Özkolay, ikincilik ödülünü Ahmet Ege Çarıkçıoğlu’na Genel Başkanımız Kadem Özbay, üçüncülük ödülünü Umur Cucunel’e Genel Mali Sekterimiz Hüseyin Selçuk, dördüncülük ödülünü Sude Gürbüzer’e Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreterimiz Orhan Yıldırım, beşincilik ödülünü Şeyma Karakoyun’a Genel Eğitim Sekreterimiz Suat Özkolay verdi.

Günün Diğer Haberleri