19 Mayıs’ın 103. Yıl Dönümü Kutlu Olsun

​​​​​​​Seyda Ahmet KAYHAN Genel Sağlık İş Sendikası Ordu İl Temsilcisi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı yayınladı.

SENDİKA - 2022-05-19 12:23:54

Değerli Basın,

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun 19 Mayıs 1919′da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi, Milletimizin tüm onur ve asaletiyle birleşerek Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha ülkemizi şaha kaldırmıştır.

Ulusumuz için zor bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, ülke olarak bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur.

Bu Milli Mücadele Ruhu ile 14 Ekim 2010 tarihinde, kamu sağlık işkolunda çalışanların emek mücadelesini örgütlemek ve yürütmek amacıyla, Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası adıyla sendikamız kurulmuştur. Kısa adı Genel Sağlık-İş’tir.

Bu anlamlı günde aynı mücadele ruhu ile Ordu İl Temsilciliğimizi açıyoruz. Sendikamız üyelerinin haklarını korumak, üyelerini temsil etmek amacıyla faaliyet göstermektedir. Bu amaçların gerçekleştirilmesi esnasında işveren, siyasi parti, sermaye grupları ve benzeri kurumların baskı ve müdahalesine izin vermeksizin, bunlardan bağımsız olarak faaliyet gösterir. 

Sendikamız, vazgeçilmez ve devredilmez insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi temelinde, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri doğrultusunda, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması ve Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalarak toplumsal adaletin gerçekleştirilmesi ve çalışma barışının sağlanması, kamu sağlık çalışanlarının temel hak ve çıkarlarının savunulması amacıyla,

-Tam bağımsız Türkiye’yi savunur.

-Çalışanlar arasında farklı çalışma biçimlerine karşı çıkar, sözleşmeli değil, kadrolu, güvenceli çalışma biçimini savunur. 

-Sınıf ve kitle sendikacılığı temelinde, Atatürk’ün başlattığı, ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikalarını savunur. 

-Emperyalist merkezlerce dayatılan, sağlığı piyasalaştıran ve sağlık çalışanlarını köleleştiren politikalara karşıdır. 

Gücünü çalışanların sağlık çalışanlarından alan sendikamız, mücadeleci çizgisiyle kamu sağlık çalışanlarının her sorununda yanında olmayı,  en önemli görevi kabul eder. Sağlık alanında özelleştirme; bir yandan toplum sağlığını tehdit etmekte, halkın sağlık hizmetine ulaşımını zorlaştırmaktadır. Bu uygulamalar, diğer yandan sağlığı, bir ekip işi olmaktan çıkarıp, sağlık kuruluşlarını, rekabete dayalı işletmeler haline getirmekte, sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarını zorlaştırmaktadır. 

Genel Sağlık-İş Sendikası, sağlıkta özelleştirme uygulamalarının yıkıcı etkisine ve taşeronlaştırmaya karşı, hukuksal somut mücadeleyi benimser. Sendikamız, birlikte mücadele bilinciyle, meslek örgütleriyle işbirliği yapmayı hedefler

Toplumun kaynaştırılması, birlik, beraberlik ve ulusal aidiyet duygularının güçlendirilmesi, doğanın, tarihin ve kültürel mirasın korunması, sağlık ve çağdaş kentleşmenin oluşturulmasının sağlanması için yaşamın her alanında her türlü girişim ve faaliyette bulunur,

Genel Sağlık-İş Sendikası, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin birliğinden yana, kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına karşı halkçı ve devletçi ekonomiyi savunarak, sağlığın özelleştirilmesine karşı emek mücadelesini vatan savunmasıyla birleştirme azim ve kararlılığındadır. Kamudaki tüm sağlık çalışanlarını Genel Sağlık-İş çatısı altında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

​​​​​​​Seyda Ahmet KAYHAN

Genel Sağlık İş Sendikası

 Ordu İl Temsilcisi

Günün Diğer Haberleri