İzmir’de eğitim sendikaları şiddete tepki gösterdi

Bornova Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda üç öğretmenin öğrenci velisi tarafından darp edilmesine tepki gösteren eğitim sendikaları, yetkililerin şiddete karşı acil önlem alması gerektiğini söyledi.

SENDİKA - 2022-05-16 18:33:45

İzmir’in Bornova ilçesinde Reşat Nuri Güntekin Ortaokulu’nda 13 Mayıs Cuma günü öğrenci velisinin üç öğretmeni darp etti. Öğretmenlerin darp edilmesine tepki gösteren Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube ve Eğitim-İş İzmir 2 No’lu Şube bugün okul önünde basın açıklaması düzenledi.

“Öğretmene şiddete hayır” ve “Yeter artık, öğretmene şiddeti durdurun” yazılı pankartların açıldığı açıklamada ortak basın metnini Eğitim-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Cangı okudu.

Eğitim emekçilere yönelik şiddetin giderek arttığını ve MEB’in bu konuda hiçbir önlem almadığını dile getiren Cangı, “Bakanlığın 147 Alo canını sıkan öğretmeni ihbar et biz de gereğini yapalım hattını açmasıyla başlattığı süreçle beraber zaten ekonomik ve özlük hakları her gün eriyen öğretmenleri velilerin ve toplumun gözünde değersizleştirmekten, itibarsızlaştırmaktan başka bir işe yaramamıştır. Öğretmen sınıfta çocuğun yerini değiştirse çocuğumun psikolojisi bozuldu diyerek bile 147’yi arayan, CİMER’e, BİMER’e yazı yazan, öğretmeni adeta kuklası haline getirmeye çalışan kişilerin oyuncağı haline getirilmiştir. Evde oturduğu yerden bunları yapan bu zihniyet okullara gidince de öğretmenlere şiddet uygulamayı kendine hak görür hale gelmiştir” dedi.

 

“YETKİLİLER SORUMLULUKLA HAREKET ETMELİ”

Yaşanan olayın ne ilk ne de son olmayacağını söyleyen Cangı, “Eğitim sistemimizi yapboza çeviren anlayıştan artık ciddiyet bekliyoruz. Eğitim sistemi ülkemizin geleceğidir ve yetkililerin bu sorumlulukla hareket etmeleri acil çağrımızdır. Anlamsız öğretmen meslek kanununu geri çekerek ilk adımı atmalarını talep ediyoruz. Buradan saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz ve bundan sonra da olayın takipçisi olarak yanlarınızda olacağımızı ve destek vereceğimizi beyan ediyoruz” diye konuştu.

"SORUNLARA KARŞI VELİLERLE ORTAK MÜCADELE ETMELİYİZ”

Açıklamada konuşan Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri İsmail Akyol da “Veliler yaşadıkları sorunların sorumlusu olarak öğretmenleri görüyor. Bu yanılgıdan kurtulmaları, yaşadıkları sorunların asıl sorumlusunun AKP iktidarı olduğu ve velilerimize birlikte ortak mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

Günün Diğer Haberleri