BAKAN ÖZER AÇIKLADI MEB’DEN YAZ OKULU KARARI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilk kez bu yaz itibarıyla bilim ve sanat merkezlerinde yaz okulu açılacağını açıkladı. Yaz okulu kararının 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrencileri kapsayacağı bildirildi.

EĞİTİM - 2022-05-16 13:48:10

Bakan Özer yaptığı açıklamada, "İlk kez bu yaz itibariyle BİLSEM'lerde, sadece BİLSEM'lere seçilmiş öğrencilere değil, tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız." ifadelerini kullandı.

Artık bilim sanat merkezlerini destekleme ve yetiştirme kapsamına aldıklarını söyleyen Bakan Özer, "Bu kapsamda tüm öğrencilerimize bilim ve sanatla ilgili hazırlamış olduğu programı paylaşacaklar. Biz artık MEB olarak sadece akademik eğitim öğretim yılına değil 12 aya bakacağız." diye konuştu.

"ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLER YENİ PROGRAMLARLA SÜREKLİ DESTEKLENİYOR"

Özer, Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi'nde BİLSEM'lerin Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi Atölye Tanıtım ve Açılış Programı'nda son 20 yılda eğitime erişim ve eğitimin demokratikleşmesinin önündeki engellerin kalktığını ve bu dönemde ilk kez kız çocukların okullaşma oranlarının erkek çocukların sayısını geçtiğini söyledi.

Ülkelerin gelişmesinde insan kaynağının önemine dikkati çeken Özer, Türkiye'nin her tarafındaki bilim sanat merkezlerinde özel yetenekli öğrencilerin yeni programlarla sürekli desteklendiğini anlattı.

Günün Diğer Haberleri