BİRLEŞİK KAMU-İŞ'TEN 1 MAYIS ÇAĞRISI

Birleşik Kamu-iş İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı yazılı açıklamada,

SENDİKA - 2022-04-26 10:36:15

Birleşik Kamu-iş İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptığı yazılı açıklamada, "Emekçinin, işçinin bayramı, alın teriyle hayatını sürdüren insanların bayramı 1 Mayıs Emek bayramımız şimdiden kutlu olsun" dedi.

Aydoğan açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

Ülkemizin birçok yerinde 1 Mayıs farklı kuruluşların düzenlediği yürüyüş, miting, basın açıklaması gibi etkinliklerle kutlanmaktadır. İlimizde de yıllardır farklı sendika ve derneklerin, odaların oluşumuyla birlikte kutlama yapmak, ayrışmamak için çaba gösterdik. Bu etkinliklerin çoğu başarılı olsa da sıkıntılı, amacından uzak, farklı mesajlar ve sloganlar içeren etkinliklere de tanık olduk.

Birleşik Kamu-iş’i ve Eğitim-iş’i yok sayan; tertip komitesine almamak, kürsüde söz hakkı vermemek için her türlü ayak oyunlarını yapan kurumlar bu yıl da aynı şekilde bencil bir yaklaşımla Birleşik Kamu-iş’e bilgi vermeden toplanıp karar almışlardır. Bir etkinliği birlikte yapacaksak eğer birlikte oturur, kararları birlikte alır, metni birlikte hazırlar ve insanların karşısına çıkarız. Olması gereken demokratik yöntem budur. 

Böyle yapmayıp, kararı biz alırız, konuşma metninin biz hazırlarız, katılmak isteyen gelir yürür derseniz bu yok saymanın diğer şeklidir. Denizli’de 2000’e yakın üyesi olan Eğitim-iş’i ve yaklaşık 2500 üyesi olan Birleşik Kamu-iş’i yok sayanlar bunun hesabını emekçilere verecektir. Küçük olsun benim kontrolümde olsun hesabını yapanlar zaten küçülmeye mahkumdur!

Birleşik Kamu-iş Denizli Şubeleri olarak;

• 30 Nisan Cumartesi günü bir fabrikadaki işçilerimize ve sanayideki çalışanlarımıza karanfil dağıtımı yaparak 1 Mayıs Emek bayramlarını kutlayacağız.

• 1 Mayıs Pazar günü Saat 13.30’da Çınar Meydanında basın açıklamamızı yapıp davullarla halaylarımızı çekeceğiz, 1 Mayıs Emek Bayramımızı kutlayacağız.

• Etkinliklerimizi Denizli Demokrasi Platformu bileşenlerimizden katılmak isteyen dernekler, odalar ve çevre örgütleriyle birlikte gerçekleştireceğiz.

      Yaşasın alın teri ve emek mücadelemiz, yaşasın 1 Mayıs.

Günün Diğer Haberleri