LİYAKATSİZLİĞİN VE SİYASALLAŞMANIN SONUCU

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

SENDİKA - 2022-04-25 20:06:57

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit yaptığı basın açıklamasında;geçtiğimiz günlerde Emirgazi İlçesinde meydana gelen olay ile ilgili şu ifadeleri kullandı;Ak Parti Konya Emirgazi İlçe başkanı Uğur Çanakçı’nın geçtiğimiz günlerde yakınlarına ayrıcalık tanımadığı için Emirgazi öğretmenevi müdürünü ve ilçe milli eğitim müdürü Ahmet Kaymak’a devletin makamlarında hakaret ve tehditler yağdırması kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştır.

 Bu olay, Eğitim-İş olarak yıllardır dile getirdiğimiz, eğitimde liyakatsizliğin  ve siyasi kadrolaşmanın bir sonucudur.

 Ne acıdır ki ,olayın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen ne Konya Valiliğinden ne Konya İl Milli Eğitim müdürlüğünden herhangi bir açıklama yapılmamış, daha doğrusu yapılamamıştır.

Devlet kurumlarında görev yapan kişiler, devleti temsil etmektedirler.Türkiye Cumhuriyeti devleti hiç kimsenin babasının çiftliği değildir.

Üzülerek belirtmek isteriz ki,bu  anlayışla devam edildiği takdirde, bugün Emirgazi İlçe Öğretmen evi Müdürümüzün ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün maruz kaldığı tehdit ve hakaretler  aslında   İl Milli Eğitim müdürümüze  ve  Konya Valimize yapılmıştır.

Bakalım,Konya Valimiz ve Konya İl Milli Eğitim Müdürümüz kendilerine yapılan bu tehdit ve hakaretlere ne cevap vereceklerdir."

                                                      EĞİTİM-İŞ KONYA ŞUBE BAŞKANI    

                                                               Özgür Ulaş YİĞİT         

 

 

 

 

Günün Diğer Haberleri