Milli Eğitim Bakanı Değişiyor Mu? İşte Bakanlık İçin İsmi Geçenler

MEB Bakanı Değişiyor Mu? İşte Bakanlık İçin İsmi Geçenler.

ATAMA - 2022-04-25 14:56:35

MEB'de Bakan Mahmut Özer yönetiminde geçen 8 aylık süreç geride kaldı. Bu 8 aylık süreçte maalesef beklentiler karşılanamadı bundan ötürü kulislerde MEB'de koltuk değişiminin yakın olduğu konuşulmaya başlandı.
 
Öncelikle Bakan Mahmut Özer’in göreve başlamasıyla birlikte yaptığı değişikliklere bakıldığında iktidar değişikliği olsaydı bu kadar değişim olmazdı yorumlarına yol açmıştı ve devamında taşra teşkilatında yapılan değişiklikler ile birlikte Milletvekilleri bu değişimleri kamuoyuna açık bir şekilde eleştirmeye başlamıştı. Bu eleştiriler sonrası atamalar konusunda frene basan Bakan Özer son bir ay içerisinde ilk dönemde atadığı bürokratları değişmeye başlaması ve bir ay içerisinde 3 il müdürü gören iller oldu. Son zamanlarda bu değişimlerde ki memnuniyetsizlikler şikayet olarak Külliye ‘ye yansımış durumda ve uzun zamandan beri MEB'de yapılan değişikliklere asaleten atama yapılmayıp resmi gazetede yayınlanmaması buna bağlanıyor.
 
 
 
Fehmi Rasim Çelik Önderliğinde MEB Tarihinin En Vasat Personel Genel Müdürlüğü Dönemi Yaşanıyor. Fehmi Rasim Çelik Önderliğinde MEB Tarihinin En Vasat Personel Genel Müdürlüğü Dönemi Yaşanıyor.
 
Ayrıca öğretmen atamaları, yer değiştirmeler ve eğitime dair bir ok sorunda da bir çözüm ve yeni adım atılamaması da eğitim camiasının umutlarını söndürürken MEB'de gölge bakan var haberleri de dilden dile dolaşırken MEB'de yaşanan sorunları ve eksiklikleri yazmakla bitmez ve mevcut duruma bakıldığında bakanlıklar arasında Ak partiye en çok oy kaybettiren bakanlık MEB yorumları yapılıyor.
 
Bu gelişmeler doğrultusunda MEB'de koltuk değişiminin 2023 seçimlerinden önce olacağı konuşulurken Bakan Mahmut ÖZER ismi yerine iki isim şu ana kadar önce çıkıyor.
 
 
 
ilk isim uzun yıllar Din Öğretimi Genel Müdürlüğü görevini yürüten ve devamında sene başında tüm STK ve derneklerin desteği ile Bakan yardımcısı olarak atanan Nazif YILMAZ ismi ve Bakan yardımcılığı görevine de Bakanlık koltuğuna hazırlık için atandığı konuşulmuştu.
 
MEB Gölge Bakanı Başkent Öğretmenevinde Bakan’ın odasını kullanıyor; Kimlerle Görüşüyor… MEB Gölge Bakanı Başkent Öğretmenevinde Bakan’ın odasını kullanıyor; Kimlerle Görüşüyor…
 
 
 
Bakanlık için ismi geçen bir diğer isim ise 2013’te Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başlayan Ziya Selçuk'un MEB Bakanı olmasından sonra 5 yıl sürdürdüğü Müsteşarlık görevinden ayrılarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü görevine başlayan Yusuf TEKİN'.
 
Ziya Selçuk'un affını istemesinden sonra da MEB'e Bakan olarak ismi geçen en güçlü isimlerden biriydi.
 
Değişim söylentilerin başlamasıyla birlikte kulislerde MEB'e Bakan olarak dönmek içinde çalışmalara başladığı kendi döneminden atanan il müdürleri ile temasa geçtiği ve illere ziyaret ederek bakanlık için altyapı oluşturma başladığı bilgileri konuşulmaya başladı.
 
Bakanlık için ismi geçen diğer isimleri de sonraki haberlerimizde bulabileceksiniz.
Kaynak:Mebpersonel.com
Günün Diğer Haberleri