EĞİTİM İŞ KOCAELİ 1 NO’LU ŞUBE RESİM YARIŞMASINDA KAZANANLAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şubesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle “Çocuk Gözüyle Atatürk” konulu resim yarışması düzenledi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri bugün düzenlenen ödül töreninde verildi.

SENDİKA - 2022-04-23 21:20:18

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 127 öğrencinin katılım sağladığı “Çocuk Gözüyle Atatürk” konulu resim yarışmasının kazananlarına ödülleri verildi. Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube binasında gerçekleşen törene, Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu, Örgütlenme Sekreteri Gül İzkavas, Şube Mali Sekreteri Zeynep Derin, Şube Sekreteri Nazım Durmuş ve ödül alan öğrenciler ile birlikte velileri de katıldı. Ödül töreninin ardından basın açıklaması gerçekleştirildi.

İLKOKUL KATEGORİSİNDE ÖDÜL ALANLAR
“Çocuk Gözüyle Atatürk” resim yarışmasında İlkokul kategorisinde; Özel Nadide İlkokulu öğrencisi Umut Ali Aytürk birinci, Şehit Bülent Albayrak İlkokulu öğrencisi Derinsu Işıtır ikinci, Kaymakam Hikmet Özbağcı İlkokulu öğrencisi Ada Aydemir ise üçüncü oldu.

ORTAOKUL KATEGORİSİNDE ÖDÜL ALANLAR
Ortaokul kategorisinde; Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu Ortaokulu öğrencisi Emeni Babilli birinci, Deniz Yıldızları Ortaokulu öğrencisi Yağmur Eda Akay ikinci, Alparslan Ortaokulu öğrencisi Mert Ali Kaçar üçüncü oldu.


 
“CUMHURİYET DESTANI 23 NİSAN İLE TAÇLANDI”
Ödül töreninin ardından gerçekleştirilen basın açıklamasını ise Şube Başkanı Sabri Mutlu yaptı. Mutlu; Bir yıldönümü olmaktan ziyade ulusça göğsümüzde bir onur nişanı olan 23 Nisan, bizim dünyaya verdiğimiz ders, dünya çocuklarına ise verdiğimiz bir armağandır. Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarının liderliğinde ayağa kalkan milletimiz, emperyalistlerin akbabalar gibi başına üşüştüğü bu topraklardan, gelişmiş ülkelere parmak ısırtacak medeniyette bir Cumhuriyet destanı yazmış, bu destanı 23 Nisan ile taçlandırmıştır.

“İMZA ATTIĞIMIZ BAŞARILARDA BUGÜN GERİLETİLDİK”
Bugün, milletin egemenliğinin sembolü olan Meclis’in kurulmasının, tebaa olmaktan millet olmaya geçişimizin tescillenmesinin, dünyada çocuklara bir bayram hediye eden tek ülke olmamızın yıldönümüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, onu var eden Atatürk’ün tabiriyle ‘ Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır.’ Fakat bugün ne yazık ki bu haklı gururumuza derin bir burukluk eşlik etmektedir. Bunun sebebi 100 yılı aşkın süre önce ulusça imza attığımız bu başarılar konusunda bugün geriletilmiş olmamızdır” dedi.

Günün Diğer Haberleri