EDİRNE LAİK BİLİMSEL ÇALIŞMA GRUBU ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK DÜZENLEYECEK

Edirne Laik Bilimsel Çalışma Grubu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlenecek.

SENDİKA - 2022-04-15 00:58:09

Edirne Laik Bilimsel Çalışma Grubu düzenlediği basın toplantısı ile 23 Nisan etkinlik ve kutlama programını duyurdu.Kentteki çeşitli derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu Edirne Laik Bilimsel Çalışma Grubu, ilk basın toplantısını düzenledi.

Grup adına açıklamayı okuyan Edirne Çocuk Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehtap Öğüt, "Kurtuluş savaşı devam ederken 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM açılmış ulu önderin almış olduğu bu karar aynı zamanında meşrutiyetten cumhuriyete geçişin de ilk adımı olmuştur. Yeni bir devletin temelleri atılırken aile azınlığı ve dini esaslara göre yönetilen devlet yapısından vazgeçileceğinin de ilk müjdesidir. Demokratik bir nitelik gösteren bu mecliste farklı düşüncelere sahip olsalar da vekiller ülkenin bağımsızlığı için bir araya gelmişler,  milli mücadelenin içinde olunmasına rağmen, parlamenter sistem sayesinde hızlı etkili ve ortak kararlar alabilmişlerdir" ifadelerine yer verdi.

Edirne Laik Bilimsel Çalışma grubu olarak çocukları önemsediklerini aktaran Öğüt, "Ülkemizde ve kentimizde her zaman mutlu olmanızı gülümseyerek yarınlarınıza bakmanızı istiyoruz. Bunun için bayramınızı güzel anılarla kutlamanızı istiyor; sizleri 23 ve 24 Nisan günlerindeki etkinliklerimize davet ediyoruz" dedi.

İlk etkinlik, ilkokul ve ortaokullarda ayrı gruplar olarak düzenlenen ‘sevgi’ konulu öykü yarışması ile başlayacak.  

"Tüm çocukları etkinliğimize bekliyoruz"

Yarışma başvurularının 8 Nisan’da tamamlandığını ve toplam 26 öğrencinin katıldığını söyleyen Öğüt, "Sonuçlar 21 Nisan Perşembe günü sosyal medya yolu ile kamuoyuna açıklanacaktır. İlk üçe giren ve katılım sağlayan bütün çocuklarımıza hediyelerini Çocuklar konuşuyor etkinliğimiz öncesinde (23 Nisan Cumartesi saat 14.00 Edirne Belediyesi Meclis Salonu) takdim edeceğiz" dedi.

23 Nisan Cumartesi saat 14.00 da Belediye Meclis salonunda düzenlenecek etkinliğe tüm çocukları beklediklerini aktaran Öğüt, "24 Nisan Pazar günü ise saat 13.00 da Edirne Kent Ormanı'nda çocuk edebiyatının sevilen yazarları Nurgül Ateş ve Yaşar Atarbay minik okuyucuları ile tanışmak ve sohbet etmek için buluşacak, kitaplarını imzalayacaklardır. Bayram hiç oyunsuz olur mu? Geleneksel Çocuk Oyunları Ve Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği öncülüğünde ailelerinizle birlikte sizleri geleneksel sokak oyunlarımızı oynamak için davet ediyoruz.24 Nisan Pazar günü saat 13.00 da Kent ormanında buluşalım" şeklinde açıklamada bulundu.

Kent Ormanı'nda gerçekleştirilecek etkinlik için Saat 12:30 Şifa Eczanesi, 12:30 da Yıldırım Mahallesi Parkı, 12:00  Alper Yazoğlu Orta Okulu önünden ücretsiz olarak araç kaldırılacak.

Edirne Laik Bilimsel Eğitim Çalışma Grubu'nda, Edirne Çocuk Hakları Derneği, ÇYDD Edirne Şubesi, Edirne Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, Eğitim-İş Edirne Şubesi, Eğitim-Sen Edirne Şubesi, Veli-Der Edirne Şubesi ve Edirne Belediyesi yer alıyor.

Burcu Temel- Sude Menteş

Kaynak:edirnehaber.org

Günün Diğer Haberleri