EĞİTİM iŞ ÇİĞLİ TEMSİLCİLİĞİNİN TİYATRO ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Eğitim-iş Çiğli İlçe Temsilciliği ve Çiğli Belediyesinin ortaklığıyla Dünya tiyatrolar günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsaminda , Tiyatro DemDem ekibi Utku Özçalcı ve Erol Yılmaz'ın hazirladıgı "Korkudan Korkmak" adli oyun yoğun ilgi gördü.

KÜLTÜR&SANAT - 2022-03-31 09:29:44

Eğitim-iş Çiğli İlçe Temsilciliği ve Çiğli Belediyesinin ortaklığıyla  Dünya tiyatrolar günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsaminda , Tiyatro DemDem ekibi Utku Özçalcı ve Erol Yılmaz'ın hazirladıgı "Korkudan  Korkmak" adli oyun yoğun ilgi gördü.


Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt salonunda 28 Mart pazartesi günü sergilenen oyun yaklaşık 300 seyirci tarafından beğeni ile izlendi. Tek kişilik interaktif gösteri, salondaki 300 izleyicinin katılımıyla dev bir kadroya dönüştü.  Eğitim İş 1 nolu şube yöneticisi Sertay Yayla, 3 nolu şube yöneticisi Mustafa Girgin ve Foça İlçe başkanı Rıdvan Taşkın'da geceye katılarak destek verdi. 


Muhteşem performansiyla, güncel konuları kara mizah ile sergileyen Utku ÖZÇALCI oyun sonunda izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Egitim-İş İzmir 3 No'lu Şube yöneticisi Barış DÜDÜ, oyuncu Utku ÖZÇALÇI'ya, teknik işler sorumlusu Erol YILMAZ'a, Çiğli Belediyesine, Kültür Müdürü Nail Çetin'e, Çiğli ADD yönetim kuruluna, Eğitim İş Çiğli Temsilciliği yönetim kuruluna katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ederek " Öncelikle bu salonu dolduran siz değerli dostlarımıza, mücadele arkadaşlarıma teşekkürü bir borç biliyorum. Sevgili Nesin'in dediği gibi söylediklerimiz kadar sustuklarımızdan da sorumluyuz. Malesef ki bugün ülkemiz yanlış yönetiliyor. Bu yanlış yönetimi sessizce seyredenler susarak tüm yanlışlara ortak oluyorlar. Bu salonun susmadığını, susturulamayacağını görüyorum. Tüm duygular bulaşıcıdır dostlar. İşte bu yüzden bize düşen bu salondan çıkınca cesaretimizi, değiştirme gücümüzü, mücadele azmimizi bu kötü gidişi gören ama sessizce izleyenlere bulaştırmak olmalı. Genç Cumhuriyetin neferleri olarak yılmadan, yorulmadan laik, demokratik, hukukun egemen olduğu, eşit, özgür ve hakça bölüştüğümüz bir ülke yaratma yolunda ilerlemeliyiz. Atamıza sözümüz var." dedi. Aziz Nesin'in ve Uğur Mumcu'nun anıldığı anlamlı gece ADD adına İlçe Başkanı Hasan Ali Beytaş'ın ve Eğitim İş adına Şube Eğitim Sekreteri Barış Düdü'nün çiçek takdimi ve hep birlikte söylenen Uğurlar Olsun türküsüyle sona erdi.

 

Günün Diğer Haberleri