KİLİS ÖĞRETMENEVİNDE SURİYE BAYRAKLARI İLE KUTLAMA TARTIŞMA YARATTI

Kilis öğretmenevinde çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü, salonun tamamını Suriyeliler doldurdu, Özgür Suriye Ordusu bayrakları açıldı.

GÜNDEM - 2022-03-21 13:04:34

Kilis öğretmenevinde çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü, salonun tamamını Suriyeliler doldurdu, Özgür Suriye Ordusu bayrakları açıldı.

"Hatay Belediye Başkanı'nın Suriyelilerin doğum oranı karşısında azınlık olacağız" açıklamalarına Valilik ve İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma ve suç duyurusu gelirken, Kilis'te çekilen görüntüler tartışma konusu oldu.

Suriyeliler, kaçaklar, sığınmacılar derken Türkiye'nin ana gündem maddesi yabancı uyruklular olmaya devam ediyor.

Hatay Belediye Başkanı, hafta içinde yaptığı açıklamada Suriyeli sığınmacıların doğurganlık oranına dikkat çekerek ilerleyen yıllarda Suriyeli bir belediye başkanı olabileceğini söylemesi büyük ses getirmişti. Belediye Başkanı'nın bu açıklamaları sonrasında Valilik'ten suç duyurusu, İçişleri Bakanlığı'ndan ise soruşturma başlatılmıştı.

Hatay Belediye Başkanına en büyük destek ise vatandaşlardan ve sosyal medyadan gelmişti.

ADRES: KİLİS ÖĞRETMENEVİ
Kilis Öğretmenevi'nde Suriyeli bir grubun kapatarak büyük bir etkinlik düzenlediği ortaya çıktı. Salonun tamamının Suriyeli erkeklerden oluştuğu görülürken öğretmenevinde açılan Özgür Suriye Ordusu bayrakları dikkat çekti.

O görüntüler sosyal medyanın adeta gündemine oturdu.

Konuyla ilgili olarak Hatay İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Hatay Valiliği'nden henüz bir açıklama gelmedi.

Etkinliğin ne amaçla yapıldığı, kimler tarafından tertiplendiği ve böyle siyasi bir faaliyete hangi kapsamda izin verildiği tartışma konusu oldu. 


MektepliGazete

Günün Diğer Haberleri