İZMİRLİLER “ZEYTİNİME DOKUNMA” DEDİLER

Zeytin alanlarını madenciliğe açan yönetmeliğe karşı tepkiler artarak sürerken İzmir’den güçlü ses yükseldi. Yüzlerce sivil toplum kuruluşu temsilcisi Güzelbahçe’de “Zeytinime dokunma” diye haykırdı. Açıklamada, “Barışın simgesini yok etmeye çalışanlar, kendi savaşları içinde yok olacaklardır” denildi.

GÜNDEM - 2022-03-12 21:57:21

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın zeytinlik alanlarında madencilik faaliyetlerine izin veren yönetmeliğine karşı bir yandan hukuk mücadeleleri başlatılırken, diğer yandan da demokratik direniş eylemleri hız kazandı.

 

Üreticiler ve tüketicilerin tepkisi İzmir'de doruğa tırmandı. Başta EGEÇEP ve İzmir Kent Konseyi olmak üzere yüzlerce sivil toplum kuruluşu ve meslek odası temsilcisi, çiftçiler ile yurttaşlar Güzelbahçe ilçesinde bir araya geldi.

Protesto mitingine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu ve Tacettin Bayır, Murat Çepni ile Güzelbahçe, Konak, Karşıyaka, Balçova, Çeşme, Seferihisar, Karaburun belediye başkanları da katıldı. Katılımcıların “Toprağıma, suyuma, zeytinime dokunma”, “Zeytin kutsaldır, dokunma yakar”, “Çevreyi hor gören geleceği zor görür” yazılı pankartlar açtığı eylemde, zeytin ağaçlarının ölüm fermanı olarak nitelenen yönetmeliğin iptal edilmesi istendi.


Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şubesi veTemsilcilikleri de eyleme destek verdiler.

Eğitim İş 1 Nolu Şubeden yapılan paylaşımda,Enerji Bakanlığı tarafından zeytinliklerin maden sahalarına çevrilmesine yönelik; 
"Zeytin Katliamı" yönetmeliğine hayır demek, Doğanın talan edilmesine dur demek için;
 Eğitim İş İzmir 1 Nolu Şube olarak biz de varız dedik ve hep olacağız.
Çünkü;
Zeytin yaşamdır ve Zeytin ağaçları rant uğruna yok edilemez.

Doğanın katledilmesine asla izin vermeyeceğiz.

#zeytinimedokunma

Günün Diğer Haberleri