YARIYIL TATİLİ UZATILACAK MI? BAKAN ÖZER AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatili uzatılacak mı sorularına net bir yanıt verdi: Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir?

EĞİTİM - 2022-01-28 23:13:23

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarıyıl tatilinin başlamasından bu yana kadar olan yarıyıl tatili uzayacak mı sorularına kesin bir yanıt verdi: "Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir?" 

SALGININ SIFIRLANMASINI BEKLEMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Bakan Özer açıklamasında:" Birincisi devir teslim töreninde, 'Okulların yüz yüze açık kalması için covid salgınının sıfırlanmasını beklemeye tahammülümüz yoktur' dedim. Sonrasında okulların ilk açılması ve en son kapatılması gereken yerler olduğuna değindim.

Giderek tonu artırarak da okulların açık kalmasının bir eğitim meselesi olmadığını, milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladım ve Allah'a şükür, 6 Eylül'de başladığımız birinci dönem serüvenimizi hiç kesintiye uğratmadan, haftada 5 gün tüm eğitim kademelerinde başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

TATİL UZATILACAK MI?

Hala merak edilen yarıyıl tatilinin uzayıp uzamamasına ilişkin de: "İnşallah bu iki haftalık yarıyıl tatilinden sonra da aynı kararlıkla yüz yüze eğitime devam edeceğiz.

En sık sorulan sorular, 'Acaba tatil uzayacak mı?' Ben de o soruyu soranlara şöyle cevap vermek istiyorum. Neden herhangi bir kapanma olacağı zaman ilk başlanılacak yerler okullardır? Neden kafeler, restoranlar, AVM'ler değildir?

Bizler eğer 21'inci yüzyılda iddialı bir ülke olmak istiyorsak, bölgesinde ve dünyada üretimiyle toplumsal barışıyla, demokrasi kültürüyle örnek teşkil eden bir ülke olmak istiyorsak beşeri sermayemize sürekli yatırım yapmak zorundayız. Eğitimde fırsat eşitliğini sürekli yükseltmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri