EĞİTİM İŞ MERSİN ŞUBESİ ÖRGÜTLENME HEDEFİNİ ARTTIRDI

Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, eğitim işkolunda örgütlenmelerini üye bazında yoğunlaştırdıklarını belirterek

SENDİKA - 2022-01-27 23:42:38

Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, eğitim işkolunda örgütlenmelerini üye bazında yoğunlaştırdıklarını belirterek, 5 ay içerisinde 620 civarında üye kazandıklarını, mayıs ayına kadar üye sayılarını 3500’e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı. Şube Başkanı Tekin, “Sendikamız her koşulda üyelerinin yanında. Bu kararlı tutum, öğretmenlere büyük bir güven verdi. Bizi tanıyan, anlayan, eğitim camiasındaki çalışanlar, sendikamıza üye kayıtlarını rahatlıkla yapıyor” dedi.

 

MERSİN’DE EĞİTİM-İŞ KOLUNDA ÖRGÜTLENMESİNİ HIZLANDIRAN


 
Eğitim-İş Şube Başkanı Yakup Tekin, Yeni Çizgi Gazetesinden Bekir Şahin’e yaptığı açıklamasında, şube başkanı olarak göreve geleli çok az bir zaman olduğu, ancak daha önceki yönetimde de görev aldığını hatırlatarak, “2021 yılı 15 Mayıs ayından 21 Ocak 2022 tarihine kadar sendikamıza toplam 746 üye kaydı yaptık. Bu sayı ile birlikte şuanki üye sayımız 2250 civarında. Ancak biz bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar Mersin’de üye sayımız 3500 yapmayı hedefliyoruz. Yine Mayıs ayına kadar yurt genelinde üye sayımızın 100 bin civarında olmasını hedefliyoruz” dedi. www.yenicizgihaber.com

 

EĞİTİM-BİR-SEN’LİLERİN YENİ TERCİHİ EĞİTİM-İŞ

Örgütlenmeye hız ve önem verdiklerini hatırlatan Tekin, yeni üyelerin çoğunu sendikasızlar ile Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen'li eğitim emekçilerinin oluşturduğunu, kalan kısmın ise diğer sendikalardan geldiğini ifade etti.

 

EĞİTİM-İŞ ÜYELERİNİN YANINDA

Eğitim-İş Sendikası olarak üyelerinin her koşulda yanlarında olduğunu ifade eden Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin, “Sendikamız kurulduğu günden buyana dürüst, ilkeli bir sendikacılık yaptığını ispatlamıştır. Doğru sendikacılık yaptığını eğitim camiasını görmüştür. Ve en önemlisi üyelerinin her konuda yanında olmuştur. Üyelerinin uğradıkları haksızlıklar hukuksuzluklar karşısında hep yanında olmuştur. Bu nedenle sendikamıza kendiliğinden gelen veya biz gittiğimizde seve seve üye olarak sendikamıza katılım sağlayan eğitim emekçilerimizin sayısı her geçen gün artıyor. Aynı zamanda 1. Dönemde sadece Mersinde 16 müdür yardımcısı ile bir müdür sendikamıza üye olmuştur. Bunlar bizi gururlandırıyor gücümüze güç katıyor” dedi. 

Kaynak:www.yenicizgihaber.com 

 

Günün Diğer Haberleri