2022 Bilsem Sınav Tarihleri Ne zaman Ve Başvuru Kılavuzu

2022 Bilsem Sınav Tarihleri Ne zaman Ve Başvuru Kılavuzu

SINAVLAR - 2022-01-06 11:38:34

Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci tanımlamak için yapılan BİLSEM sınavları özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerinde önemli bir rol oynuyor.

 

Sınava girecek olan öğrenciler ilkokul 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrenciler arasından sınıf öğretmenleri tarafından belirleniyor. Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci alımları için yapılan bu sınavlar oldukça ilgi çekiyor.

BİLSEM sınav tarihleri 2022 yılı için belli oldu. Her yıl yapılan bu sınavlar bu yıl da özel öğrencileri seçmek için yapılacak. BİLSEM sınavlarına girecek olan öğrencilerin ise belirlenen başvuru tarihlerinde başvuru yapması gerekiyor. Sınav için 10 Ocak ve 21 Ocak tarihleri arasında başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru yapan adaylar sınava girmeye hak kazanacaklar.

10-21 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan başvuruların ardından 19 Şubat – 8 Mayıs tarihleri arasında öğrenciler yetenek alanlarına göre değerlendirmeye alınacak. Bu değerlendirmelerden geçen öğrenciler 13 Mayıs tarihinde ilan edilecek. Bu öğrenciler bireysel değerlendirme için hak kazanmış olacak.

13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri arasında ise bireysel değerlendirmeler yapılacak. Bireysel değerlendirmelerden geçen öğrenciler 19 Ağustos’ ta ilan edilecek. Bu öğrenciler Bilim ve Sanat Merkezlerine kayıt yaptırmak için hak kazanmış olacak

Günün Diğer Haberleri