ÖĞRETMENE ŞİDDETİ DURDURUN

Eğitim İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş yayımladığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı

SENDİKA - 2022-01-05 16:06:12

Siyasi iktidarın, öğretmenleri itibarsızlaştırma politikalarının bir sonucu olarak ne yazık ki eğitimcilere yönelik şiddet eylemleri son yıllarda giderek artmaktadır.
Öğretmene şiddetin son örneği İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki Zahide Zehra Garring ortaokulu oldu. 
 İki öğrenci arasında çıkan tartışma sonucunda okul müdiresi okula gelen veliler tarafından saldırıya uğradı.
 
 Tartışan çocuklardan birinin velisi okula gelerek çocuğunun şiddete maruz kaldığını ileri sürerek müdireden bu konuda bilgi almak istiyor. Görüşme sırasında suçladığı çocuğun çağırılmasını istiyor. Veliye müdire böyle bir şeyin olamayacağını; ancak konuyu disiplin kuruluna taşıyarak takipçisi olacaklarını söylüyor. Veli buna tepki göstererek küfretmeye başlıyor. Müdire de veliye küfrederek konuşmaması gerektiğini belirterek odadan çıkmasını istiyor.
 
 Veli müdirenin uyarısı üzerine odadan çıkıyor. Ancak daha sonra veli  annesiyle birlikte tekrar okula gelerek müdirenin yanına gidiyor. Burada anneanne tüm öğretmenler içerisinde müdireyi darp ediyor.  
Olaya tepki gösteren öğretmenlere de saldıran veliler okula gelen güvenlik güçlerince emniyete götürülüyor.
 
 
Bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önlemleri alınmadığını ve öğretmenlere uygulanan şiddete sürekli seyirci kalındığını ve  Milli Eğitim Bakanlığının bu konudaki duyarsızlığını her platformda dile getirmekteyiz. Tüm bu olup bitenlere rağmen  her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren uygulama ve açıklamalar  devam ediyor. 
 
Bugün okullarımız öğretmenler için güvenli alanlar olmaktan çıkmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı’na hatırlatıyoruz, eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak sizin oturduğunuz makamların asli görevlerindendir. Yaşanan bu şiddet olaylarının kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu görmeyen, bu utanç olayları münferit sayan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerinin ve öğrencilerin güvenliğini sağlamaktan aciz bir Bakanlık, hükümsüz olacaktır!
Eğitim-İş olarak her türlü öğretmene şiddet eyleminin karşısında duracağımızı ve tepkimizi tüm demokratik yollarla ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz!
 
EĞİTİMİŞ İSTANBUL 2NOLU ŞUBE YÖNETİMİ
Günün Diğer Haberleri