Haksızlığa Uğrayan Tüm Öğretmen Adaylarının Yanındayız

Bilindiği üzere son yıllarda yapılan düzenlemelerle yönetici atamalarında olsun öğretmen alımlarında olsun mülakat sistemi getirilmiş ve Eğitim-İş sendikası olarak

SENDİKA - 2022-01-02 12:57:21

 Bilindiği üzere son yıllarda yapılan düzenlemelerle yönetici atamalarında olsun öğretmen alımlarında olsun mülakat sistemi getirilmiş ve Eğitim-İş sendikası olarak ilk günden bu yana  bu uygulamanın hakkaniyet barındırmadığını, çalışma hayatının insicamını alt üst edeceğini ve MEB'e duyulan güveni ortadan kaldıracağını, adamcılığın, kayırmacılığın önünü açan bir düzenleme olduğunu belirterek karşı çıkmış,  gerekli tepkiyi ortaya koymuş ve hatta konuyu yargıya taşımıştık.

Bu kaygılarımızı sürekli dile getirmemize rağmen  mülakatlardaki rezaletin son perdesini de bu son öğretmen alımlarında gördük. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) birçok öğretmen adayın yüksek puan almasına rağmen, hiçbir kriter barındırmayan, tamamen haksızlığı, torpili, kayırmacılığı ve adamcılığı baz alan  sözlü mülakatlarda  görüyoruz ki binlerce öğretmen adayının hakkı yenilmiş ve mağdur edilmiştir.

Böyle bir haksızlığa, ahlaksızlığa Meb'in adeta göz yumar gibi sessiz kalması, bu tablo karşısındaki memnuniyetinin ifadesi olarak tarafımızca değerlendirilmektedir.

MEB ve hükümete çağrıda bulunuyoruz. Hiçbir objektif tarafı olmayan, MEB'i adeta tahakkümü altına almış bir takım vakıf, dernek, cemaat ve tarikatların  kadrolaşmasına, bir nevi çeteleşmesine fırsat tanıyan ve vatandaşlarımızın hakkının göz göre göre yenildiği bu saçma ve ucube uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi noktasında uyarıyoruz.
 Bu haksız, hukuksuz mülakat uygulamasının yarattığı mağduriyet toplumsal vicdanı rahatsız ettiğini ve  artık tahammül sınırlarını aşırı derecede  zorladığını hükümetin ve MEB'in  görmesi gerekir.

Aksi takdirde Meb ve hükümet bu anlamda gerekli adımları atmadığı takdirde Eğitim-İş olarak haksızlığa uğrayan tüm öğretmen adaylarımızın hakkını sonuna kadar arayacağımızı ve bu konuda adalet yerini bulana kadar her alanda demokratik ve hukuki mücadelemizi vereceğimizi buradan tüm kamuoyuna duyuruyoruz.


Eğitim-İş İstanbul 2 Nolu Şube Yönetimi

Günün Diğer Haberleri