23 Aralık 2021 Kar Tatili Olan İllerimiz

Kar yağışı nedeniyle 23 Aralık Perşembe günü eğitime ara verilen il ve ilçeler açıklanmaya başladı.

EĞİTİM - 2021-12-23 00:22:10

Kar yağışı nedeniyle 23 Aralık Perşembe günü eğitime ara verilen il ve ilçeler açıklanmaya başladı.

Kars ili Kağızman’da yoğun hava muhalefeti nedeniyle bugün okullar tatil edildi. Kar ve tipiden dolayı Kağızman ilçesinde 10 köy yolu ise ulaşıma kapalı bulunuyor.

Ardahan ili Posof ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 48 köy yolu ulaşıma kapandı, eğitime 1 gün ara verildi. İlçede dün başlayan Kar Yağışı bugün de tipi şeklinde etkisini sürdürdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaşırken, belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. İlçeye bağlı 48 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolları açmak için çalışma başlattı.

Kastamonu ili Küre ve İnebolu ilçelerinde yoğun kar yağışı yaşanıyor. Kar yağışı sonrasında İlçe Kaymakamlıkları tarafından yapılan yazılı açıklamalar ile yüz yüze eğitime 23 Aralık Perşembe günü ara verildiği duyuruldu. Küre Kaymakamlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada "Kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklar ve iş güvenliği nedeniyle Yatılı Bölge Okulu haricinde Küre Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve Küre Çok Programlı Lisesi öğrencileri için 23 Aralık Perşembe günü yüz yüze eğitime ara verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

İnebolu Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise , "İlçemizdeki kar yağışı ve olumsuz hava nedeniyle 23 Aralık Perşembe günü lise ve yaygın eğitim kurumları hariç tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi.

Artvin il merkezi ve Murgul ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime bugünün ardından yarın da 1 gün süreyle ara verildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Artvin'in bazı bölgelerindeki yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi Borçka ve Murgul ilçesinde tüm sınıflarda, Şavşat ilçesine bağlı Meydancık köyünde, eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada, bu yerleşim yerlerinde, engelli veya hamile kamu çalışanlarının da bir gün izinli sayılmasına karar verildiği de kaydedildi.

Trabzon il merkezi dahil 10 ilçede okullar tatil. Trabzon Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada "İlimiz genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 23 Aralık 2021 Perşembe günü Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Hayrat, Maçka, Ortahisar, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir ilçelerimizde bir gün süreyle eğitime ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına; Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene ve Yomra ilçelerimizde ise sadece taşımalı eğitime 1 gün ara verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Giresun ilinde okullara kar tatili ve Zonguldak’ta eğitime 1 gün ara verildi.

Rize ili merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildi.Rize Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İlimizde akşam saatlerinde başlayan ve yoğun bir şekilde devam etmekte olan yoğun kar yağışı neticesinde oluşabilecek don ve buzlanma nedeniyle ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Aralık 2021 Perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Bu süre zarfında engelli ve hamile kamu görevlileri de idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Günün Diğer Haberleri