Kar Tatili Olan İller 22 Aralık 2021

Türkiye’de yoğun kar yağışı illeri etkisi altına almaya devam ediyorken yarın kar tatili olan iller hangileri 22 Aralık 2021 tarihinde kar tatili ilan edilmiş iller

EĞİTİM - 2021-12-21 18:50:40

Meteoroloji tarafından açıklanan ve beklenen hava durumu olayları gerçekleşmeye devam ediyor. Türkiye’nin birçok ilinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil ediliyor.

Aralık ayının sonlarına doğru kış etkisini iyice hissettirmeye başladı.

Çeşitli illerde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilmek zorunda kaldı.

Öğrenciler ise kar tatilinin keyfini çıkarıyor. Vatandaşlar ise bu kış günlerinde özel araçlarını çok sık kullanmamaları yönünde uyarılıyorlar.

Açıklanan yeni kar tatili bilgileri ve açıklamalarına güncel bir şekilde ulaşabilmeniz için içeriğimizi güncellemeye devam edeceğiz.

Ağrı ve Bitlis

Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yarının kar tatili olduğu ilk haberler doğu Anadolu bölgesinden geldi. İki ilde eğitim öğretime bir gün ara verilmesine karar verildi.

İlk haber Ağrı’dan geldi. Yüksekliği ve iklim şartları ile kışın yüzünü iyice gösterdiği Ağrı ilinin Hamur ilçesinde köy yolları tamamen kapandığı için eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verildiği ilan edildi.

Öğrenciler için yapılan açıklamada “Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Hamur'daki tüm köy okulları ile taşımalı eğitim gören öğrenciler için 22.12.2021 Çarşamba günü eğitime bir 1 gün ara verilmiştir.” denildi.

Geçtiğimiz gün de kar tatili ilan edilen Bitlis’te olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor.

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre şehir merkezi ve bağlı bulunan tüm köylerde ilk ve orta dereceli eğitime 1 gün daha ara verildiği açıklandı.

Valilik tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda 22.12.2021 Çarşamba günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 22.12.2021 Çarşamba günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir” denildi.

Bu açıklamalar ile Çarşamba günü için kar tatili açıklayan ilk iki şehir Ağrı ve Bitlis olmuştu.

Kar yağışının durumuna göre valilikler tarafından alınan kar tatili haberlerini haberimiz üzerinden takip edebilirsiniz.

İlk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretimde birçok il tatil kararı aldı.

Kar yağışı nedeniyle tatil olan iller hangileri?

Günün Diğer Haberleri