EĞİTİM İŞ KASTAMONU ŞUBESİNDEN MEM’E ELEŞTİRİ

Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, norm fazlası öğretmenlerle ilgili duyurusu nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yönetmelik değişikliğinden haberdar olmamakla eleştirdi.

SENDİKA - 2021-12-20 18:49:36

Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, norm fazlası öğretmenlerle ilgili duyurusu nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yönetmelik değişikliğinden haberdar olmamakla eleştirdi.
Ahmet Tevfik Bal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da norm güncellemeleri yapılmış, buna göre norm açık ve fazlalıkları belirlenmiş, norm fazlası öğretmenlerin açık normlara atanması için tercih işlemleri duyuruya çıkarılmıştır.
Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü de norm fazlası öğretmenlerin atama ve tercih süreci ile ilgili duyuruyu yapmıştır.
Ancak yapılan 10/11/2021 tarih ve E-37812430-903.02.01-36663858 sayı ile yayımlanan duyuruda bir önemli bir hata dikkati çekmektedir. Söz konusu hata sözleşmeli olarak görev yapmakta olan arkadaşlarımızda haklı olarak tedirginlik yaratacak bir konudur.
Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik’te yer alan sözleşmeli öğretmenlerin “görev yaptıkları il içinde alanında ihtiyaç olmaması ya da öğretmenlerin bu fıkraya göre yapılması ön görülen görev yeri değişikliğini kabul etmemeleri halinde sona erer” şeklindeki hüküm, 24/3/2018 tarih ve 30370 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren değişiklikle “ İhtiyaç fazlası konumda bulunan sözleşmeli öğretmenler, istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il içinde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanır; bunlardan il içinde alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunmayanlar, istekleri ve tercihleri de dikkate alınmak suretiyle atamaya esas puan üstünlüğüne göre il dışında alanlarında öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına Bakanlıkça atanır. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmeleri, bu fıkraya göre yapılması öngörülen görev yeri değişikliğini kabul etmemeleri hâlinde sona erer” şeklinde değiştirilmiştir.
Milli Eğitim Müdürlüğünün yapılan bu değişiklikten haberdar olmaması düşünülemez. Ancak öyle anlaşılıyor ki bu tip önemli duyurular yeterince kontrol edilmemektedir.
Yapılan bu hata norm fazlası durumunda olan sözleşmeli öğretmelerimiz için ciddi bir tedirginlik yaratmıştır. Bu yüzden derhal bir düzeltme yoluna gidilmelidir.
Sözleşmeli öğretmenler en kısa zamanda yasal düzenlemeyle kadrolu öğretmen statüsüne kavuşturulmalıdır. Öğretmenler arasında böyle bir statü farkı kabul edilemez.”

Günün Diğer Haberleri