EĞİTİM İŞ GAZİANTEP BÖLGE TOPLANTISINI GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Eğitim-İş Gaziantep Bölge Toplantısı, 28 Kasım Pazar günü, Gaziantep’te yapıldı.

SENDİKA - 2021-11-30 17:01:05

Eğitim İş sendikasından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi Genel Başkanımız Kadem Özbay, Genel Sekreterimiz Cengiz Sarıyer, Genel Mali Sekreterimiz Hüseyin Selçuk, Genel Örgütlenme Sekreterimiz Şenol Eyüboğlu, Genel Özlük Hukuk TİS Sekreteri Orhan Yıldırım, Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Emine Çalık’ın katıldığı toplantıya, Adana 1. Adana 2, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Hatay 1, Hatay 2, Kilis, Kahramanmaraş, Mersin, Malatya, Mardin, Osmaniye, Şanlıurfa, Tarsus Şubeleri ile ilçe temsilcilikleri geniş katılım sağladı.

Genel Başkanımız Kadem Özbay, burada yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP’nin iktidarda olduğu dönemde, ülke ekonomisinin dışarıya bağımlı hale getirildiğine ve üretimin durduğuna dikkat çeken Özbay, “Ülke ekonomisi çöküyor. Döviz kurları anlık değişiyor. Paramızın itibarı kalmadı. Enflasyon hızla artmakta ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşmektedir. Tüm yurttaşlarımızı ekonomik kriz ve üst üste gelen zamlara karşı 4 Aralık’ta Ankara Anıtpark’ta ‘Zam, kriz, yoksulluk, tükeniyoruz!’ sloganıyla yapacağımız mitinge çağırıyoruz” dedi.

Eğitim-İş’in tüm baskı ve engellemelere rağmen büyümeye devam ettiğine, Türkiye’nin dört bir yanında şube sayısının arttığına ve temsilciliklerin açıldığına dikkat çeken Özbay, “Eğitim-İş, en sade üyemizden başkanlarımıza kadar bütün arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucunda, eğitim çalışanlarının takdirini kazanarak üye sayısını da hızla artırmaya devam etmektedir. Eğitim-İş ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşması ve kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal ve kültürel çıkarlarını savunmak için mücadele ediyor. Söylemiyle etkin, eylemiyle cesur, temsiliyetiyle güçlü Eğitim-İş’i birlikte var edeceğiz, büyüteceğiz” dedi.

Toplantıda, şube ve temsilcilik yöneticileri siyasal ve sendikal sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundular, MYK üyeleri de sekreterlikleriyle ilgili bilgilendirme yaptılar.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla Gaziantep'te bir ortaokulda düzenlenen törende Atatürk devrimlerini öven şiiri okuduğu gerekçesiyle açığa alınan ve örgütlü mücadelemizin gücüyle görevine iade edilen üyemiz Serap öğretmen de toplantıya katılarak, örgütümüze destekleri için teşekkür etti.

Günün Diğer Haberleri