EĞİTİM İŞ MEB ŞURA TAKİP KOMİSYONUNU TOPLADI

Milli Eğitim Şurası yedi yıl aradan sonra, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” ana temasıyla, 1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak.

SENDİKA - 2021-11-13 20:52:30

20. Milli Eğitim Şurası, AKP iktidarında düzenlenecek dördüncü eğitim şurası olacaktır. Önceki eğitim şuralarının yapılandırılmasına bakılırsa, yine TBMM'de yasalaştırılacak olan bazı kararların şura yoluyla meşrulaştırılacağı bir dönemin bizi beklediğini tahmin etmek zor değil.

 

Eğitim-İş olarak Şura’da, her zaman olduğu gibi ilkelerimizden taviz vermeden çağdaş cumhuriyet eğitimini savunacak ve eğitim sisteminin sorunlarını dile getireceğiz.

Bu kapsamda Genel Sekreterliğimiz koordinasyonunda oluşturduğumuz MEB Şura Takip Komisyonumuz ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Genel Merkezimizde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Sekreterimiz Cengiz Sarıyer, Antalya Şube Mali Sekreteri Önder Güneş, önceki dönem Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mehmet Altıntop, Hikmet Pala, Önder Yılmaz, Çorum eski Şube Başkanımız İlhan Yaşar, İlk Eğitim-İş’in Genel Başkanı Niyazi Altunya ile ilk Genel Sekreteri Erdal Çalı, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, Gökçen Düzkaya, Tülay Çiçekçi ve Aziz Çiçekçi katıldı.

Toplantıda, Şura gündemine getirilecek konular görüşüldü.

Günün Diğer Haberleri