28-29 EKİM’DE EK DERS ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

28 ve 29 Ekim'de Ek Ders Ödenecek mi?

MAAŞ-EKDERS - 2021-10-25 11:12:19

Ekim ayı ile ek ders ücretlerine ilişkin en sık sorulan sorular, yanıt buluyor.
Özellikle 28 ve 29 Ekim tarihlerinde ek ders ödemesi yapılıp yapılmayacağı, merak konusu.
28 Ekim yarım gün tatil olduğundan, 29 Ekim'in ise resmi tatil olduğundan dolayı, bu günlerde ek ders ödemesi yapılıp yapılmayacağı sorusuna yanıt vereceğiz. 

 

Okul Yöneticileri için;

Yöneticiler ek ders karşılığı yönetim görevini yapmış sayılacakları için ek ders ücretlerinde kesinti olmayacak.

Kadrolu Öğretmenler için;

28-29 Ekim tarihinde kadrolu öğretmenlere, herhangi bir kesinti yapılmadan bu günlere dair ek ders ödemeleri yapılır. Kadrolu öğretmenler, hazırlık ve planlama görevlerini de yapmış sayılır. 28 Ekim gününe ait nöbet, DYK, egzersiz, İYEP yapılmışsa ödenir; yapılmamışsa ödenmez. Fakat 29 Ekim günü için nöbet, DYK, egzersiz, İYEP ücreti ödenmez. 28-29 Ekim gününe ait Destek Eğitim ve Evde Eğitim işlenmiş sayılıp ek ders ücreti ödenir.

Sözleşmeli Öğretmenler için;

28-29 Ekim tarihinde sözleşmeli öğretmenlere, herhangi bir kesinti yapılmadan bu günlere dair ek ders ödemeleri yapılır. Kadrolu öğretmenler, hazırlık ve planlama görevlerini de yapmış sayılır. 28 Ekim gününe ait nöbet, DYK, egzersiz, İYEP yapılmışsa ödenir; yapılmamışsa ödenmez. Fakat 29 Ekim günü için nöbet, DYK, egzersiz, İYEP ücreti ödenmez. 28-29 Ekim gününe ait Destek Eğitim ve Evde Eğitim işlenmiş sayılıp ek ders ücreti ödenir.

Ücretli Öğretmenler için;

Ücretli öğretmenler girdiği ders başına para aldıkları için; 28 Ekim günü sadece 13:00’ten önce fiilen girdikleri dersler için ek ders ücreti alır, 29 Ekim günü ders olmadığı için ek ders ücretini alamaz.

Günün Diğer Haberleri